20:00:00
Jordens Peter
4500
logo Excelsior Mouscron

Geen extra-sportieve perikelen in dit wedstrijdverslag. Daar is deze week immers genoeg over gezegd en geschreven. Over het sportieve zou ik veel willen vertellen. Alleen was er weinig te zien.
Het meeste gevaar komt van Lokerse kant. Maar de enige echte kans noteerden we in de achtste minuut. Een corner van Kristinsson die door Tailson naar doel wordt gekopt. Vandendriessche haalt de bal van onder de lat.
Na goed twintig minuten spelen moet spelmaker Kristinsson het veld verlaten met een blessure. Zoundi komt hem vervangen.
Moeskroen speelt achteraan goed georganiseerd en schuwt daarbij geen harde tackles. Aanvallend is er weinig te melden. Behalve een vrije trap van Martic die de buitenkant van de paal raakte, had doelman Lazic verder niets te doen. Een tweede helft die meer op en neer ging. Vooral omdat Moeskroen wat aanvallender voor de dag kwam.
Na een kwartier krijgen we de beste Lokerse kans. Tailson zet voor, Ademilson laat door en Baldvinsson knalt op Vandendriessche. Even lijkt er een Lokers offensief te komen. Maar het is Moeskroen dat onverwacht op voorsprong komt. Een bal die hoog voor de kooi komt wordt door Lazic gepakt. Blijkbaar niet klemvast (of was er een duwfout ?) ... in ieder geval kan Noukeu profiteren en de bal binnenschuiven 0 - 1. Niet echt verdiend maar de score is er wel.
Van dan af begint Moeskroen wat vrijer te voetballen. Lokeren lijkt aangeslagen en mist kracht op het middenveld. Er is ook geen aansluiting bij de spitsen. Twintig minuten voor tijd moet ook Tailson naar de kant en komt Bancé opdraven. Sporting krijgt echter geen deftige kans bij elkaar. Ook al proberen Baldvinsson en Zoundi elk op hun flank met veel inzet, het rendeert niet. Enkele minuten voor tijd komen de Henegouwers dicht bij een tweede treffer. Lecomte besluit voorlangs. En Dimbala trapt onbegrijpelijk een huis over wanneer hij maar moederziel alleen hoeft binnen te trappen.
In een laatste wanhoopsoffensief versiert Gretarsson nog een penalty. De match ontaardt dan in een gevecht en protestactie bij de zwak leidende Jordens.
Gretarsson houdt echter het hoofd koel en maakt 1 - 1.