02/10/2004
20:00:00
Bultynck Jean-Baptist
7000

Bij Lokeren was Coulibali geschorst, Doba en Zanzan waren niet beschikbaar, dus was het de jonge Guinees international Mamadou Diallo die aan de aftrap kwam. Sporting had aanvallende bedoelingen en speelde in een 3 - 4 - 3 opstelling. Het is Beerschot dat de vijandigheden opent, een niet te missen kopbal van Joao Paulo gaat naast. Sporting reageert via Baldvinsson, zijn voorzet kan net niet binnengelopen worden door Ademilson. Enkele minuten later dwingt Hendrikx Luciano tot een redding met de vuisten. Het is een leuke wedstrijd met kansen aan beide zijden. Cadu schiet over. Lazic kan zich meerdere keren onderscheiden. Schoten van Camara, Cruz en opnieuw Camara worden allen afgeweerd. De keeper houdt Lokeren voorlopig in de wedstrijd. We gaan rusten met een 0 - 0 tussenstand. De 2de helft begint even veelbelovend als de eerste. Baldvinsson kan schieten, Luciano redt met de voeten. Helaas blijft het daarbij en moeten we nog ruim 20 minuten wachten voor de volgende kans. Ademilson naar Baldvinsson, Luciano tikt z'n schot over. In de 75ste minuut lukt het dan wel. Op de counter krijgen we een 1 - 2 tussen Tailson en Ademilson. Tailson schiet via een paars been de 0 - 1 op het bord. Germinal reageert meteen: Lazic redt een moeilijke kopbal van Cadu. 2 minuten later wordt het toch 1 - 1: Messoudi scoort met het hoofd. De doelpunten blijken voor het laatste kwartuur te zijn. Net als tegen Westerlo volgt een Marc Hendrikx moment. Zijn hoekschop gaat simpelweg rechtstreeks binnen ! 1 - 2 met een uitzonderlijk doelpunt. In de slotminuut ranselt Luciano nog maar eens een schot van Baldvinsson uit doel zodat het 1 - 2 blijft. Sporting heeft dus z'n eerste uitoverwinning beet. Franky Van Der Elst kan tevreden zijn met winst tegen z'n ex-ploeg.