20:30:00
Ver Eecke Johny
6500
logo Germinal Beerschot Antwerpen

De heenronde in de halve finale van de Beker van België. Een hoogtepunt in deze competitie voor Sporting Lokeren OV.
De eerste helft was voor Lokeren een constante zoektocht naar een gaatje in het ultra defensieve blok van Germinal Beerschot. Een kopballetje van Ademilson vormde geen probleem voor Luciano. Een kopbal van Tailson was dit wel, de paarswitte goalie kon met moeite redden. Ondertussen had Ademilson na een terugleggertje van Tailson ook al over en naast getrapt.
De beste mogelijkheid was er na 26 minuten toen Kristinsson alleen voor Luciano al vallend op doel trapte. Opnieuw was de Braziliaan bij de pinken om de 1-0 af te houden.
Als je alleen gekomen bent om te verdedigen, dan is het ook uitzonderlijk moeilijk voor mij om een aanval van de Antwerpenaren te vermelden. Misschien een vrije trap van Hoefkens die een half metertje boven de deklat scheerde, na een half uur spelen. Dat is zowat het enige. De vrijschop was dan nog bijzonder betwistbaar omdat scheidsrechter Ver Eecke floot voor een vermeende overtreding die achter zijn rug gebeurde. Van "ogen op je gat hebben" gesproken.
De aanvallende intensies kwamen dus van één ploeg, maar Lokeren kreeg voorlopig nog niet wat het verdiende.
In de tweede helft kregen we toch een iets aanvallender Beerschot waar trouwens Messoudi de mindere Karel Snoeckx was komen vervangen.
En de bezoekers kregen zowaar een kans. Een huizenhoge kans, maar de bal werd onbegrijpelijk door Messoudi voorlangs getrapt.
Maar gaandeweg kroop paars-wit terug in zijn egelstelling. Lokeren probeerde de opening te forceren. Bancé en Camara moesten het verschil maken. Enkele vrije trappen van Kristisson zorgen voor het meeste gevaar.
Het is echter Beerschot dat op een zeldzame counter onverdiend 0 - 1 voorkomt.
Bijna haalt het anti-voetbal het, maar Gretarsson zorgt in twee keer voor de gelijkmaker : 1 - 1. En een mooie bal van Hendrikx strandt nog op de lat. Lokeren verdiende de zege, alleen al omdat het de enige ploeg was die met die intentie op het veld was gekomen. Het wordt echter een lastig karwei in de terugmatch.