16/03/2005
20:30:00
Allaerts Paul
6800

De geladen bekerreturn begon met een minuut stilte voor de overleden voetballegende Mance Seghers. Gent had ervoor gekozen de minuut vol te praten met een hulde. Het bleek een uiterst oppervlakkige en zelfs provocerende tekst, die nog weinig met deze legendarische keeper te zien had. De Buffalo van de eeuw werd op een weinig smaakvolle manier geëerd, het doet vermoeden dat het met pakweg het nummer 21 van de huidige ploeg in de verre toekomst al zeker "gene vette" zal zijn. Cupvoetbal was waarvoor we kwamen. Reynders had een tactisch plan uitgedokterd met Van Hoey als extra verdediger en Bancé als enige spits. Sporting moet de 2 - 1 voorsprong verdedigen en eventueel in deze wedstrijd een kans verzilveren. Die kans komt er al na 8 minuten wanneer Madi vanop links kan voorzetten. Runar Kristinsson schiet knap binnen : 0 - 1. Alweer de Ijslandse godenzoon die een uiterst belangrijk doelpunt maakt voor Sporting. De thuisploeg is meteen van slag en voetbalt amper een kans de naam waardig bij elkaar. In de 26ste minuut gaat het licht dan helemaal uit in het Ottenstadion. Niet figuurlijk deze keer, maar letterlijk. Eerst begeeft de verlichting van de hoofttribune het, daarna volgen de andere zijden. Scheidsrechter Allaerts legt de wedstrijd uiteraard stil. Gent heeft volgens de reglementen 30 minuten de tijd om weer licht in de duisternis te brengen. Met uitzondering van de hoofdtribune lukt dit net. De blauw-witten komen echter niet beter in de wedstrijd na de pauze. Een bedrijvige Camara is zelfs dicht bij de 0 - 2. We moeten tot de 39ste minuut wachten voor een eerste Gents schot tussen de palen. De Beule schiet zwak in de armen van Milojevic. In het begin van de derde helft komt Gent dan eindelijk. Sporting plooit terug maar dankzij een uitstekend centraal trio Doll - Doba en vooral Pinto, leveren de lange ballen amper gevaar op. Sporting, gesteund door zo'n 1400 uitzinnige supporters, komt er nog enkele keren goed uit. Gretarsson schiet over, Camara en de ingevallen Tailson schieten een metertje naast. Milojevic moet nog een vrije trap van Boussoufa uit de winkelhaak halen, maar de overwinning komt niet in gevaar. En als het goed is mag het ook eens gezegd worden: scheidsrechter Allaerts liet zich niet vangen door het media-gemekker van Georges Leekens en floot een neutrale partij. Sporting dus met 2 overwinningen uiteraard verdiend geplaatst voor de halve finales. Daarin wacht Germinal Beerschot of Racing Genk, maar eerst kunnen de sporting spelers en supporters een feestelijke nacht in. De laatste doet het licht uit ?