Goal
Goal
0-1
goal88

Geen Milojevic in doel bij Lokeren. Die kwetste zich donderdag op training. Lazic neemt zijn plaats in. Nog meer kopzorgen voor Reynders achteraan. Diallo speelt centraal achterin in de plaats van de geblesseerde Doll. De eerste helft is van een typisch eindeseizoensniveau. Er staat niets meer op het spel behalve de eer en de winstpremies, en er kan dus vrij worden gevoetbald. De eerste 10 minuten zijn voor Gent. Zonder echt tot doelkansen te komen is dat wel de ploeg die in de aanvangsfaze de aanval opzoekt. Al na 2 minuten kan Vrancken vlak voor het doel niet genoeg aan een voorzet van Boussoufa. Zijn volley gaat hoog over. Jbari kopt na 10 minuten ook nog eens naar doel maar dat is het zowat voor Gent. Lokeren komt steeds beter in de match en is duidelijk de beste ploeg in de eerste helft. De meeste kansen volgen uit een stilstaande faze. Een vrije trap van Runar gaat maar net voorlangs. Ademilson krijgt een goede kans na een corner maar zijn schot is te zacht en wordt gepakt door Herpoel. Ook al op een hoekschop is Tailson te verrast. Hij devieert nog met de knie maar de bal gaat over doel. We noteren verder nog een schot van Gretarsson dat kan worden geplukt door Herpoel. Vlak voor rust krijgt Ademilson dé kans op de voorsprong. Na een mooie actie van Runar schildert Hendrickx de bal op het hoofd van Ademilson. Die heeft maar binnen te knikken maar kopt de bal onbegrijpelijk over doel. En de fluitconcerten dan vraagt u zich af? Wel die waren er heel weinig want Davy raakte in de eerste helft nauwelijks een bal... De tweede helft start zwierig. Gent komt even piepen. Jbari komt net niet tot koppen Cooreman knalt vanuit de tweede lijn hoog over. Luttele minuten later een open doelkans aan de overkant. Ademilson komt wat gelukkig in balbezit alleen voor doel; Herpoel redt alweer zijn schot. Het gaat goed op en neer in de tweede helft. Tot 2 maal toe moet Lazic een lobbal redden. Eerst is het de vinnige Boussoufa die zijn kans gaat daarna is het de beurt aan Jbari na mistasten van Van hoey. Lazic lijkt na die actie te zijn geraakt door een projectiel uit het Gent vak maar kan toch verder spelen. Lokeren komt nu meer en meer opzetten en wordt de betere ploeg. Een scrimmage voor doel na 20 minuten had een strafschop kunnen opleveren maar de referee legt de bal niet op de stip. En wat later volgt de derde reuzekans voor Lokeren. Het is opnieuw Ademilson die alleen voor Herpoel komt te staan na een prachtige actie en afleggen van Vidarsson. De Braziliaan wacht alweer te lang en verprutst ook zijn derde goede kans. Het spel gaat nu opnieuw op en neer, met Boussoufa in een ijverige dag bij Gent. De buffalo's hebben in de ganse wedstrijd nauwelijks een bal binnen het kader kunnen trappen. Maar als je de kansen niet afmaakt dan weet je dat je het deksel op de neus krijgt in het voetbal. En dat is vandaag niet anders. Een ongevaarlijk schot van Smoje wijkt af op Van Hoey en de bal draait voorbij een grabbelende Lazic. 0-1 en wedstrijd gespeeld. De Beule ging in de 86' minuut van het veld in een striemend fluitconcert. De tweede helft van onze ex-speler was zo mogelijks nog slechter als zijn eerste helft... Drie open doelkansen voor Ademilson. Maar de Braziliaan is duidelijk geen afwerker. Lokeren speelde goed en creërde kansen. Maar het kreeg het deksel op de neus na een afweken bal net voor affluiten.