Kristinsson, Baldvinsson, Doll, Conté, Doba... moet ik nog doorgaan ? Allemaal ontbraken ze op het appel voor de strijd tegen Anderlecht. Dan hoef ik u uiteraard niet te zeggen dat Lokeren verzwakt aan de aftrap kwam.
Vooral de ervaring van Doll, net tegen zijn ex-ploeg, is een serieuze aderlating voor Franky's jongens.
De Brusselaars moesten het stellen zonder Zetterberg en Ehret.

Na de eerste dreigingen van Anderlecht begon Lokeren stilaan te groeien. Een duelerende Tailson kopte een voorzet van Gretarsson van dichtbij naast.
Wat vooraf gevreesd werd gebeurde. Paars-wit kwam op voorsprong. De oprukkende Wilhelsson kreeg te veel vrijheid van de Lokerse verdediging en de Zweed krulde het leder in de rechterwinkelhaak binnen : 0 - 1. Nauwelijks twee minuten later had Baseggio DE kans om de score te verdubbelen. Wilhelsson schotelde hem een goal voor de voeten, maar de Rode Duivel besloot zwak naast.
M'baye dan aan de overzijde. Eerst met een schot over het doel. En wat later met een prachtige dribbel doorheen de Brusselse defensie en dan voorgetrokken tot bij Tailson die tussen iedereen door de bal tegen de netten jaagt : 1 - 1. Al het vijfde doelpunt van onze topscorer. En vijf minuten later was José aangever met een ideale steekpas naar zijn landgenoot Ademilson die Peersman verschalkte : 2 - 1.
De thuisploeg plooide nu wat terug. Anderlecht kwam, maar zowel Lovré als M'Penza besloten over of naast.

Na de koffie ging RSCA op zijn aanvallend elan verder. En dat had al snel de gelijkmaker tot gevolg. Lazic kon de trap van Aruna Dindane niet uit zijn kooi houden : 2 - 2.
Een schot van M'Penza kon de Joegoslavische goalie wel pakken.
Een van de schaarse Lokerse kansen komt er na een hoekschop van Hendrikx waar een sterke Tailson op Peersman kopt. Even later, we zijn dan in de 65e minuut, kan Ademilson een afgeblokt schot van Joao Carlos overnemen en zijn knal gaat maar nipt naast.
Het laatste kwartier is helemaal voor de bezoekers. Maar doelpogingen van o.a. Baseggio en de ingevallen Iachtchouk gaan over of naast. En de score wijzigt niet meer.
Voor Lokeren alleszins een mooi resultaat.
Van der Elst zei na de match fier te zijn op zijn spelers : "De manier waarop we vandaag gereageerd hebben na een vroege achterstand, daar ben ik echt fier over. We speelden een sterke eerst helft. In de tweede helft viel dan die tegengoal veel te snel en vooral ook te gemakkelijk. Maar al bij al zijn we toch zeer tevreden. Ik heb gans de kern moeten aanspreken om tot dit resultaat te komen." "Olivier Doll hoop ik tegen eind november terug te recuperen."