Colemonts Laurent
5000
logo SK Lierse

Lokeren kwam op Daknam al 25 keer uit in competitieverband tegen Lierse. Zestien keer werd gewonnen, vier keer verloren, de laatste keer was in het seizoen 1996-1997.
Maar dat alles zijn statistieken. Vandaag wordt er hooguit nog voor de eer gespeeld. Een duel tussen de twee geklopten uit de halve finales van de Beker van België.
Een zonnige namiddag op Daknam. Gesapig voetbal. Het eerste schot noteren we in de achste minuut, wanneer Kristinsson een vrije trap tot bij Gretarsson legt, die besluit maar nipt naast.
Lierse antwoordt via een schot van Raeymaekers, over en naast de goal. De beste mogelijkheid voor Lokeren komt er wanneer Tailson zijn landgenoot Ademilson in de diepte stuur. Maar Correa besluit op de goed uitgekomen Van der Straeten.
En de Lierse goalie moet zich nog eens onderscheiden op een gekraakt schot van Kristinsson. Runar wordt ondertussen constant uitgefloten door de bezoekende aanhang. Dreesen had zich immers op onze nummer tien vergrepen en werd door scheidsrechter Colemonts uitgesloten.
Maar met een man meer zijn de Pallieters nog het gevaarlijkst. Eerst kan Milojevic nog een schot van Raeymaekers redden. Maar drie minuten voor de rust wordt hij door diezelfde speler gevloerd. Een fout op Gretarsson werd niet gefloten en Raeymaekers was op snelheid sterker dan Van Hoey : 0 - 1.
In tweede helft mocht Patrick Zoundi nog eens opdraven in plaats van Bancé. We zijn pas gestart en Van der Straeten moet zich reppen om een omhaal van Tailson in corner te verwerken. Tien minuten later schiet Tailson één van de betere mogelijkheden naast.
Lokeren heeft het meeste balbezit, maar het talmt te lang. En als Zoundi dan eens op weg is naar een doelpunt, wordt hij onterecht afgevlagd voor buitenspel.
Het is zelfs Lierse in een zeldzame counter dat via Archie Thompson de voorsprong verdubbelt 0-2 . Bij Lokeren ook Archie,... archie slecht.
We noteren enkel nog een kopbal van Ademilson die overging na een vrije trap van Kristinsson.
De spelers vergaten vandaag hun publiek te bedanken. In ruil daarvoor kregen ze terecht een fluitconcert in de plaats.