06/11/2004
20:00:00
Bultynck Jean-Baptist
7000

Franky Van Der Elst kan eindelijk wat spelers recupereren uit de ziekenboeg. Conté start opnieuw in de basis, Milojevic en Baldvinsson zitten op de bank. Eerste kans is meteen voor Sporting. Vidarsson stuurt Tailson alleen voor doel, maar deze wordt onterecht afgevlagd voor buitenspel. STVV reageert via De Ceulaer, hij rolt de Lokerse linkerflank op, maar besluit naast. In de 11de minuut krijgen we een identieke actie. Hajnal tikt de actie van De Ceulaer binnen. Coulibali en Pinto gaan niet vrijuit. Buvens kan er vrijwel meteen 2 - 0 van maken, maar Lazic houdt Sporting recht. STVV trekt massaal achteruit, laat Sporting voetballen tot de 16 en probeert het met telkens levensgevaarlijke counters. Sporting tracht toch een gaatje te vinden in de 9-mans verdediging. Hendrikx schildert een voorzet op het hoofd van Tailson, Belic redt knap. Gretarsson schiet naast. En dan volgt vlak voor de rust een cruciale fase: Van Imschoot raakt een voorzet van Adelimson overduidelijk met de hand. De weinig autoritair leidende Bultynck ziet niets en z'n lijnrechter slaapt verder. Geen twijfel mogelijk: dit was een penalty! We gaan de rust in met 1 - 0. In de 2de helft meer van hetzelfde. STVV in de verdediging, de spelers die bij sporting voor de creativiteit moeten zorgen (Hendrikx, Gretarsson, Vidarsson) spelen tegen een muur. Buvens dwingt Lazic opnieuw tot een redding na onnodig balverlies van Pinto. De Ceulaer schiet naast. Dan volgt in de 65ste minuut de tweede alles bepalende fase in deze wedstrijd. Tailson wordt tegen de vlakte gewerkt, een beetje uitgedaagd en de Braziliaan reageert met een kopstoot. Gedrag dat we niet van een speler willen zien en zeker niet van een speler in Sporting outfit. De topschutter moet uiteraard naar de kant met rood en laat hier zijn ploeg zwaar in de steek. Het is maar zeer de vraag hoeveel keer de topschutter nog in actie komt voor de winterstop. Met 10 gaat het soms beter dan met 11. De ingevallen Baldvinsson knalt op Belic, deze lost, maar niemand kan de rebound benutten. Belic kwetst zich wel en wordt vervangen door Castro. Sporting blijft druk uitoefenen en de STVV afweer vertoont voor het eerst barsten. Conté test de nieuwe doelman, een schot van Baldvinsson wordt in hoekschop gewerkt. Het blijft uitkijken voor de counter. Lazic en Diallo spelen een zeer attente wedstrijd. In de slotseconden wordt het toch nog 2 - 0 door De Ceulaer. Een frustrerende avond voor Sporting op Staaien, dat zich geklopt zag door een slim , maar zeer defensief spelende thuisploeg.