20:00:00
Burie Benoni
5700
logo St.-Truidense VV

De Creyf's zusterploeg komt op bezoek. En dat is voor Creyf's meteen gelegenheid voor een speciale actie. Beide supporterclans krijgen mutsen in de ploegkleuren. En bovendien was er vandaag ook een grote recruteringsactie; ideaal moment voor de Sportingers zonder job om het aangename aan het nuttige te koppelen. Vidarsson is nog gekwetst. Killian liet vandaag nog in de pers weten graag nog eens te starten. En zijn wens wordt verhoord: de jonge Killian staat aan de aftrap. De match is nauwelijks begonnen, en Sporting is al op achtervolgen aangewezen. Een vrije trap dwarrelt over Milo in doel. Een zelfzame fout van onze doelman, maar het wordt meteen duur betaald. Van Imschoot was de doelpuntenmaker. Lokeren veert echter knap terug en lijkt niet aangeslagen. Na 5 minuten komen eerst Tailson en dan Bancé niet tot scoren. Luttele minuten later, en alweer een knappe actie met dezelfde hoofdrolspelers. Tailson zet gepast voor naar Bancé. Die mikt de kopbal echter naast. Sporting krijgt ook nog een vrije trap op een mooie plaats. Madi komt uiteindelijk tot een schot, maar Castro redt. Het doelpunt hangt in de lucht, en valt ook. Tailson haalt de achterlijn en legt terug op Gretarsson, die hard in doel knalt. De verdiende gelijkmaker is een feit. STVV komt opnieuw even piepen als Debroux hard en gericht op doel trapt. Milo kan nog met de vingertippen de bal in corner werken. Het spelpeil zakt midden de eerste helft een beetje aan beide kanten. Hajnal krijgt nog een goede kans voor Sint-Truiden, maar trapt in het midden van het doel recht op Milo. En dan slaat Sporting kort voor rust nog 2 maal toe. Eerst draait en trapt Tailson schitterend de 2-1 binnen. En wat later wordt het zelfs 3-1 als Pinto de bal voor doel hard kan intrappen. Een goal van STVV in blessuretijd wordt nog afgekeurd wegens buitenspel. Sporting komt na rust het eerst dreigen. We spelen een tiental minuten als Tailson net naast trapt op aangeven van Camara. Enkele minuten later een vreemde fase. Tailson kapt zich mooi voorbij Beda, die de Lokerse spits tegen de vlakte werkt. Scheidsrechter Burie grijpt onmiddellijk naar de broekzak. Geel denkt iedereen, maar de jonge referee haalt zowaar de rode kaart uit de pocket. Lokeren tegen 10 kanaries, nu kan er niks meer mislopen. Maar de kanaries laten de kopjes niet hangen. Ze worden de betere ploeg, en rukken op richting doel Milo. Bacé komt nog wel tot een schot voor Sporting, maar het is Buvens die aan de andere kant weet te scoren. Sint-Truiden dus zowaar op 3-2, en dat met een man minder. Sporting trekt wat aarzelend opnieuw ten aanval. Pinto kopt net over. Maar het ongelofelijke gebeurt. Een scherpe aanval van Sint-Truiden levert meteen de gelijkmaker op. Met een man minder 2 doelpunten ophalen, een knappe prestatie tegen de secure Lokerse defensie. Het wordt zelfs bijna 3-4 een kwartiertje voor rust. Opluchting 10 minuten voor affluiten. Hendrikx is gewisseld van kant en schildert de bal vanop links op het hoofd van Tailson. Onze Braziliaan stond al een tijdje droog, maar weet vanavond met de voet en het hoofd te scoren... een mooie opsteker voor de levensbelangrijke match van komende woensdag. Het wedstrijdeinde verloopt spectaculair, met nog kansen op zowel de 4-4 als de 5-3. Een schot van Diallo wordt nog van de lijn gered. Spektakel op Daknam, met nog eens een lekkere vooroorlogse score. Laat ons met het zicht op woensdag vooral de 4 Lokerse doelpunten onthouden. Respect voor Sint-Truiden, dat met een man minder bleef komen en misschien wel iets meer verdiende