20:00:00
Verbist Johan
7500
logo Standard Liège

Bagard op Standard. Na een op z'n minst bewogen week gaat de match uiteindelijk dan toch door. Na een goed gesprek en een bezinningsmoment onder de douche is de dreigende spelersstaking afgewend. Al in de eerste minuut wordt een attente Milojevic op de proef gesteld. Op vrijschop kan een Standard speler koppen, Milojevic heeft echter een superredding in huis. Het spel gaat goed op en neer toch zijn de kansen op één hand te tellen. De match is ook vrij potig met gele kaarten voor Doba en Bancé en bij Standard ziet Leonard geel. Na 10 minuten komt de eerste grote Lokerse kans er op een tegenaanval. Wamberto haalt de achterlijn, z'n voorzet wordt door Vidarsson goed ontzet, in de tegenaanval schiet Tailson over.
3 minuten later gaat Hendrickx alleen door, Runje gaat in z'n voeten en Hendrickx gaat neer onder verdachte omstandigheden, Verbist is niet te verwurmen. De beelden zullen uitsluitsel moeten geven. Na 19 minuten moet Milojevic nogmaals zijn kunnen tonen op een goede kopbal van Onyewu.
In de volgende minuten krijgt Lokeren enkele mooie mogelijkheden, Pinto trapt op voorzet van Bancé keihard op Runje, in de volgende fase wordt Runar gestuit. Enkele minuten later trapt Bangoura van kortbij over na slecht verdedigend werk in de Lokerse verdediging. In de 30e minuut krijgt Lokeren een vrije trap op een mooie plek, de bal gaat opzij naar Hendrickx die hem mooi richting verste paal krult, een grabbelende Runje ziet hem net naast de paal gaan. Enkele minuten voor rusten gaat Bangoura neer na een kontakt met Doba, toch komt hij na weggevoerd te zijn met de brancard, als een fris konijn op het plein gehuppeld. Bancé kan op slag van rusten voorzetten naar Tailson die helemaal alleen voor Runje over kopt. Lokeren krijgt ook nog een vrije trap die, behalve een reeks hoekschoppen niks meer oplevert. De tweede helft begint met ongewijzigde elftallen. Lokeren krijgt onmiddellijk enkele mooie kansen. Dé mooiste kans is voor Hendrickx die op voorzet van Kristinsson z'n bal de dwarslat ziet strelen. Enkele minuten later eist de scheidsrechter een hoofdrol op, en dat is nooit goed, Bangoura gaat met veel misbaar neer (om enkele momenten later wéér op miraculeuze manier te verijzen) en Doba wordt met een tweede gele kaart van het plein gestuurd. De heer Verbist kan vele deugden toegedicht worden, consequentie is er echter zeker geen van. Om achteraan de organisatie te bewaren wordt een flauwe Tailson gewisseld voor Diallo. Na 70 minuten krijgt Wamberto een flauwe kans, Milojevic pakt echter gepast. In de daarop volgende fase mag Bancé doorgaan op Runje, hij ziet z'n bal echter net naast huppelen.
Enkele minuten later kan Walasiak uithalen maar andermaal pakt Milojevic de bal mooi. Merkwaardig is wel dat met een numeriek overwicht Standard het ritme uit de match haalt en speculeert op die ene kans. Men zou toch iets anders verwachten van een ploeg die uitzicht heeft op de tweede plaats? In de 75e minuut krijgt Lokeren een vrije trap op een niet onaardige plaats, Runje kan echter makkelijk de bal van Gretarsson pakken. In de volgende fase eist Milojevic opnieuw een hoofdrol op als Bangoura van dichtbij mag aanleggen. In eerste instantie probeerde Geeraerts het van ver. De match bloedt dan volledig dood en om het onheil volledig te maken barst enkele minuten voor affluiten een sneeuw/regen/hagel/.. bui los. De match eindigt op een teleurstellende 0 - 0.
Tussendoor werd bij Standard Wamberto nog vervangen door Van Dooren en Walasiak door Garbini. Voor Lokeren kwam Zoundi nog in de plaats van Kristinsson. Wat ondergetekende betreft is Milojevic de man van de match met een aantal beslissende ingrepen. Maar laat u dat natuurlijk niet beïnvloeden in uw stemgedrag, alle Lokerenspelers getuigden van een lovenswaardige inzet.