09/03/2005
20:30:00
Colemonts Laurent
3000

Bij sporting zat Lezou Doba een schorsingsdag uit. Diallo was z'n vervanger. Runar Kristinsson had vorige week griep en begon op de bank, waardoor MBaye voor het eerst onder Reynders aan de aftrap kwam. Ademilson speelde in steun van de enige spits Aristide Bancé. Bij Westel hadden ze al 7 thuiswedstrijden op rij gewonnen. De wedstrijd barst al quasi meteen open. Een vrije trap van Wagemaekers bereikt de Noor Haraldsen die mooi in doel kopt. 1 - 0. Sporting reageert direct: Bance schiet op Bourdon. Na 18 minuten een vrije trap van Bancé. Een niet zo hard schot dat botsend binnen rolt : 1 - 1. Bancé is hiermee alleen Lokers topschutter. Lokeren trekt het laken naar zich toe. Hendrikx schiet over. Milojevic tikt een afgeweken schot van Janssens over de lat. Sporting antwoordt opnieuw via Hendrikx. We gaan rusten bij 1 - 1 na een leuke eerste helft. Utaka opent na 10 minuten de vijandelijkheden in de 2de helft. Milojevic redt. Haraldsen kopt vlak daarna tegen de paal. Milo verhindert met een gelukje de rebound. Toch alweer een sterke wedstrijd van onze keeper. De kansen volgen elkaar snel op. Hendrikx lanceert Bance, hij schiet tegen de paal, Hendrikx knalt de rebound hoog over. Beide ploegen houden elkaar echter perfect in evenwicht al is Westerlo de betere in de 2de helft. Milojevic stopt nog een vrije trap van Janssens, zodat het 1 - 1 blijft. Het 4de gelijkspel op rij, maar in ieder geval stukken beter dan de 7-3 pandoering die Sporting hier vorig seizoen te verwerken kreeg. Met Madi, Zoundi en Diallo pakten wel 3 spelers hun 3de gele kaart.