23/10/2004
20:00:00
Hermans Kris
3500

Baldvinsson is bij Lokeren nog steeds geblesseerd, hierdoor speelt de ploeg die tegen Brugge ongelukkig verloor. Vidarsson op links, Pinto als verdedigende middenvelder en Diallo centraal achterin. Bij Bergen was het de eerste thuiswedstrijd van nieuwe trainer Jos Daerden. Het duurt lang eer we iets te zien krijgen in deze wedstrijd. Bergen probeert fel te starten maar dwingt geen kansen af. Ademilson schiet voor Lokeren hoog over. Sporting controleert makkelijk. Na een 25 minuten krijgen we een ingestudeerd nummertje. Hoekschop Hendrikx, een 1 - 2 met Gretarsson. Hendrikx zet voor en Tailson kopt de 0 - 1 binnen. een perfect uitgevoerde actie. Bergen speelt nu nog minder bij elkaar, maar de gesloten verdediging houdt sporting van meer kansen. We krijgen nog een uitbraak van Ademilson, Gretarsson besluit uiteindelijk op Van De Putte. In de slotminuut van de eerste helft komt er nog een live herhaling van het eerste doelpunt. Zelfde mensen, zelfde posities, maar Tailson kopt deze keer net naast. Sporting gaat met een verdiende voorsprong de rust in. Bergen probeert na de koffie terug in de wedstrijd te komen. Goussé lukt een schitterende omhaal, Lazic heeft een even schitterende reflex in huis. Meteen daarna schiet Londo tegen de buitenkant van de kruising. En dan is het gedaan. Veel lange ballen van de thuisploeg, maar de Sporting verdediging geeft niets weg. Sporting krijgt zelfs nog de beste kansen. Pinto schiet op Van de Putte. Van Der Elst wisselt Tailson nog voor de snellere Zoundi, maar veel uitbraken leverde dit niet op. 10 minuten voor het einde stuurt Doll Ademilson weg, de Braziliaan twijfelt te lang en schiet op de Bergense keeper. M'Baye, na een applausvervanging voor uitblinker Gretarsson ingevallen, laat zich ook nog opmerken. Hij kan op doel afstormen, maar wordt tegen de vlakte gewerkt. De thuisverdediger komt er met geel goedkoop vanaf. Lokeren doet wat het moet doen: tussen de 2 toppers Brugge en Anderlecht in, de moeilijke uitwedstrijd tegen Bergen winnen. De ploeg kwam nauwelijks in de problemen, Jos Daerden heeft een zware opdracht op zich genomen.