22/01/2005
20:00:00
Wouters Luc
5500

Voor de 3de wedstrijd op een week greep Willy Reynders terug naar de opstelling tegen Cercle Brugge. Zoundi werd weliswaar vervangen door Tailson die er zijn schorsing nu heeft opzitten. De thuisploeg begint fel aan deze wedstrijd. Culek schiet al in de eerste minuut op Milojevic. Vijf minuten later is het wel prijs. Brussels schakelt snel over van verdediging op aanval. Sporting speelt opnieuw met 3 verdedigers en dus is er een massa ruimte voor de voorzet van Riise. Zezeto scoort de 1 - 0. Sporting heeft het net als in de heenronde moeilijk tegen deze stugge ploeg. Milojevic haalt een knal van Theunis uit de winkelhaak. Met veel goede wil noteren we een vrije trap van Kristinsson, zonder resultaat. In de 37ste minuut krijgen we dan toch nog een mooie aanval te zien. Ademilson naar Hendrikx, deze legt breed tot bij Kristinsson en Runar biedt een intikkertje aan aan Bancé : 1 - 1. Meteen ook de ruststand. De tweede helft brengt nog minder dan de eerste. Beide ploegen raken niet meer door elkaars verdediging, het gevecht wordt beslist op het middenveld. In de 65ste minuut stuurt Doll Gretarsson weg op de rechterflank, zijn perfecte voorzet wordt binnengekopt met het hoofd door Runar Kristinsson : 1 - 2. Runar heeft de goede gewoonte elk jaar welgeteld één keer met het hoofd te scoren, deze keer leveren z'n 2 klasseflitsen meteen 3 belangrijke punten op. Een wel zeer efficient Sporting blijft zonder puntenverlies in het nieuwe jaar.