20:00:00
Colemonts Laurent
5500
logo Cercle Brugge

beeld vorige wedstrijd Het lijstje afwezigen bij Sporting is stilaan groter dan ooit. Het was vooral de vraag of het zonder kapitein Vidarsson vandaag de verplichte winst kon realiseren.
Met een slechte terugspeelbal van Jukic is er meteen Cercle gevaar, maar Lazic duwt in hoekschop. Meteen is de toon deze match gezet, namelijk slechte passes en weinig cohesie.
Pas na een kwartier komt Lokeren een eerste keer de neus aan het venster steken. Een mooie pass van Kristinsson naar Bouchouari. Maar onze Belgische aanvaller heeft net teveel tijd nodig om af te drukken en de Brugse defensie kan afblokken in corner. Net daarop een afstandsschot van Jukic dat maar net naast gaat.
beeld vorige wedstrijd Cercle reageert via een schot van Valenta waar Lazic met moeite in twee keer stopt.
Bouchouari stuurt Drulic in de diepte, maar Goran is iets te traag. Jukic met een voorzet-schot dat door de Brugse doelman wordt geblokkeerd. En een paar minuten later moet Vandendriessche alles uit zijn lijf halen om Jukic' vrije trap weg te boksen.
Daarna zakt het niveau van de wedstrijd nog verder tot het verlossende rustsignaal ons uit ons leiden bevrijdt. Een eerste helft waarin weinig te zien was om ons aan te verwarmen. Dan maar hopen op een beter tweede periode. beeld vorige wedstrijd En die tweede helft begon voor mij iets te snel, want net toen ik het verslagje online aan het zetten was scoorde Kristinsson al 1-0. Ik heb het alleen van horen zeggen ;-).
Twaalf minuten later was ik wel al op post toen Camara zich door de Groen-witte defensie slalomde en mooi onder Vandendriessche binnen schoof : 2 - 0.
Match gespeeld denk je dan maar Lokeren houdt het liever spannend en laat de bezoekers komen. En een slechte terugspeelbal van Bouchouari speelt in de kaart van Cercle. De Kelver grijpt de kans en plaatst de bal in de verste hoek binnen : 2 - 1. beeld vorige wedstrijd Overmeire - veel inzet maar bijna evenveel foute passes - reageert met zijn beste actie van de avond. Vandendriessche kan het schot stoppen maar rolt ermee bijna over de doellijn. Ondertussen zijn Diallo en De Winne in de plaats gekomen van een bleke Drulic en dito Overmeire.
De allerbeste kans komt nog op naam van Mady na een (alweer) splijtende pass van King Runar, maar de Burkinees stift de bal op de paal. Jammer want dit verdiende beter.
En zo blijft het bibberen tot het einde. Gelukkig zijn de drie punten binnen.
Vandaag mistte Lokeren het smeedijder op het middenveld : Arnar Vidarsson. Maar zijn landgenoot Runar Kristinsson maakte veel goed. Alle foto's : Guido Van Damme - http://www.tphotoshopken.info