24/09/2005
20:00:00
Vink Pieter
23800

Nog steeds 8 geblesseerden bij Sporting. Joao Carlos keerde wel terug uit schorsing, Jukic nam plaats op de bank. Brugge opent sterk en drukt Lokeren helemaal terug op eigen helft. Toch levert dat weinig gevaar op, een mislukte lob van Portillo valt in de handen van Lazic. Na 20 minuten krijgen we het eerste schot op doel van Lokeren. Bouchouari mikt voorlangs. Lokeren komt steeds beter in de wedstrijd en dat levert enkele kansen op. Vukomanovic mikt een vrije trap net over. Even later rolt Madi de hele Brugse flank op, Kristinsson besluit op de vuisten van Butina. De Lokerse kansen volgen elkaar nu snel op. Gretarsson bedient Kristinsson. Kappen naar links, kappen naar rechts, terug naar links en dan heerlijk binnentrappen in de winkelhaak: 0 - 1. Wat een heerlijk doelpunt van ons oudje! Brugge zoekt en blijft zoeken. Madi speelt ijzersterk en wordt enkel tegengehouden door Butina. De thuisploeg probeert het telkens met hoge voorzetten, maar achterin geeft Sporting geen krimp. Diallo en Carlos ruimen alles op. Voor de verdediging speelt de kilometervretende gordel Gretarsson - Vidarsson - Vukomanovic die het Brugse middenveld lam legt. Portillo schiet van ver over. Blondel vindt Lazic op z'n weg. We gaan rusten met 0 - 1. Brugge heeft het veldoverwicht, maar Sporting is zoveel sluwer. Dat Jukic op de bank startte deed vooraf enkele wenkbrauwen fronsen, maar het tactisch plannetje van Muslin klopte perfect. De 2de helft gaat meteen dezelfde richting uit. Snelle uitbraak van een zeer sterke Bouchouari. Zijn schot gaat naast. Hakim is een echte kwelling voor de Brugse verdedigers. Snelheid, techniek en speloverzicht. Op het uur gaat Madi, die andere grote uitblinker, nog eens op wandel. De hele Brugge verdediging moet eraan geloven, maar voor Butina wacht de Burkinees te lang en mikt hij in het zijnet. Een pass naar de vrijstaande Vidarsson was wellicht een betere keuze, maar in ieder geval een geweldige inspanning. In de 65ste minuut mag Kristinsson gaan rusten, Jukic valt in. Gretarsson kan de Kroaat bijna een doelpunt aanbieden, maar De Cock zet er nog net een voetje tegen. Aan de overzijde blijft Brugge steriele druk uitoefenen, maar zonder overtuiging. De eerste "fans" keren al terug naar huis. Portillo schiet naast en dan is het weer Lokeren dat countert via Bouchouari. Een doelpunt van Portillo in de 83ste minuut wordt afgekeurd voor buitenspel. Terechte beslissing van de overigens goed - en vooral neutraal - fluitende Nederlandse ref Vink. Vlak voor het einde krijgt Club nog een vrije trap. Lazic haalt de bal uit de kruising. In de 5 minuten blessuretijd wint Lazic nogmaals de punten door een trap van Verheyen te stoppen. Jukic laat de 0 - 2 nog liggen als hij alleen voor Butina komt, maar de zege is veilig gesteld. Voor het eerst sinds 15 maart 2003 wint de bezoekende ploeg in het Jan Breydelstadion! Lokeren speelde afwachtend, maar was in z'n uitbraken des te gevaarlijker. Brugge kon de verdediging nooit uit verband spelen. Een dik verdiende zege die meteen ook het ongelukkige verlies tegen Beveren goed maakt.