13/08/2005
20:00:00
Wouters Luc
3500

Geen wijzigingen in de ploeg van Lokeren die gelijk speelde tegen Genk. Goalgetter in wording (of dat hopen we toch) Goran Drulic zat voor het eerst op de bank. Het is jammer genoeg al snel duidelijk dat het goede voetbal uit de seizoensopener geen vervolg zal krijgen. Moeskroen speelt gesloten en Sporting heeft een week Lokerse Feesten achter de rug. Custovic probeert het voor de thuisploeg, maar Milojevic is attent. De Henegouwers vliegen er bij momenten wel zeer stevig in wat enkele gele kaarten oplevert. Beide ploegen houden elkaar in evenwicht, aanvallen zijn er amper te zien. Op naar de 2de helft dus... Nu toch iets meer kansen. Bancé en Bouchouari stuiten op doelman Luzi. In de 54ste minuut is het dan eindelijk prijs. Doll met een pass van de rechter- naar de linkerflank. Vidarsson schiet en via Hatchi vlieg de bal tegen de netten: 0 - 1. Als onze kapitein scoort barst uiteraard een feestje los van Le Cannonier tot op de Grote Kaai. De voorsprong zorgt ervoor dat Moeskroen meer risico's moet nemen en Lokeren dus makkelijker kan counteren. Dat lukt één keer bijna, maar Bouchouari besluit alleen voor de keeper voorlangs. Custovic dwingt Milojevic een bal van onder de lat te plukken. Al bij al weer een rustige avond voor de Lokerse defensie die alweer heel sterk voor de dag komt. Op het middenveld, waar Kristinsson vervangen werd door Overmeire, is het snakken naar een beetje creativiteit. Wanneer Arnar Gretarsson in de 83ste minuut eindelijk mag invallen, bewijst de Ijslander meteen dat hij niet op de bank thuishoort. Arnar staat nog geen minuut op het veld of de Moeskroen verdediging wordt helemaal opengespeeld en Gunter Van Handenhoven mag met een schitterend lobje de 0 - 2 binnenprikken. Knappe aanval van sporting, alleen jammer dat we er 86 minuten op moeten wachten hebben! Na deze wedstrijd kon je niet anders dan op 2 gedachten hinken. Het geleverde spektakel was flink wat minder dan tegen Racing Genk, mede door de gesloten aanpak van Moeskroen. Toch was het van seizoen 1997-98 geleden dat er nog gewonnen werd op Le Cannonier en als zelfs Arnar Vidarsson zo vroeg op het seizoen begint te scoren kunnen we ons nog aan alles verwachten!