20:00:00
Ver Eecke Johny
7000
logo KRC Genk

Als de eerste helft een weerspiegeling is van wat de nieuwe grasmat te bieden heeft, dan hebben we mooie vooruitzichten voor dit seizoen. Een wervelende eerste helft, met attractief voetbal langs beide kanten. We noteren de eerste kans voor Engelaar na goed 10 minuten spelen; de bal gaat naast. Aan de overkant is Bouchouari heel bedrijvig. Twee maal komt onze vinnige spits tot een kans na aanspelen van Vanhandenhoven, die - net als zijn ploegmaats - een prima eerste helft speelt. Moons redt. Aan de overkant kapt Vandenbergh zich vrij tot voor Milo. Hij treuzelt net iets te lang en Milo kan hem de bal ontfutselen. Lokeren en Genk houden elkaar mooi in evenwicht, maar het tweede deel van de eerste helft is volledig Lokers getint, Genk komt er bijna niet meer uit. Bance krijgt enkele mooie kansen maar komt maar niet tot scoren. Alleen door wordt hij van zijn sokken gelopen door Moons. Scheidsrechter Ver Eecke houdt het onbegrijpelijk (toch schrik voor Genkse reacties in de pers ondanks hun boetesysteem?) op geel voor de Genkse doelman. We gaan rusten bij 0-0. Een ruststand van 4-2 had een correcter weerspiegeling geweest van de partij. Wat in de eerste helft niet lukte, lukt wel direct na rust. Een perfect aangemeten voorzet vanop de linkerflank van Bouchouari wordt binnengeknipt door Aristide Bance. Het eerste Lokers doelpunt van het seizoen is een feit en Frans Bauer doet zijn ding. De voorsprong is verdiend, maar Genk komt nu nadrukkelijker opzetten. Lokeren wijkt en Genk neemt risico's met een dubbele wissel: Beslija en Soetaers moeten voor meer snelheid op de flanken zorgen. Net op het moment dat Sporting het evenwicht leek te herstellen en terug beter in de wedstrijd kwam, komt Genk gelijk. Beslija zet een rush in en krijgt wat ie wil: een voetje waar hij kan over vallen. Er zullen na deze wedstrijd geen woorden aan het adres van de arbiter vallen aan Genkse kant, want scheidsrechter Ver Eecke gaat gewillig in Beslija's verzoek. Bal op de stip, en Vandenbergh knalt de gelijkmaker tegen de netten. Bijna lukte Sporting nog de winning goal. Een vrije trap van Bance wijkt af en gaat net naast de verkeerde kant van de paal buiten. De wedstrijd eindigt onbeslist. En over de ganse wedstrijd gezien is dat misschien wel een billijke uitslag. Lokeren speelde een prima partij en had in de eerste helft eigenlijk al de kloof kunnen en moeten uitdiepen. Wie dan nog de namen op de bank bekijkt en weet dat Doba en Drulic op komst zijn, die weet dat Sporting een stevige ploeg heeft. Wij kijken uit naar dit seizoen!