20:00:00
Breda Stéphane
4500
logo KVC Westerlo

0' - Een vroege eindeseizoensmatch, zo dient deze wedstrijd zich aan. Lokeren - nog steeds met een resem afwezigen - recupereert vanavond toch al Bouchouari en El Mouataz. Nog slechts 6 gekwetsten: voor andere ploegen reden tot klagen, voor Sporting een verademing.
1' - Overmeire opent goed op links en bereikt Bouchouari met een verre pas. Die zet goed voor naar het midden waar Runar zich mooi vrijkapt maar net nnaast besluit. Goede kans voor Sporting na 40 seconden.
8' - Lokeren dreigt het meest in de aanvangsminuten, en is gretig gestart. Even wat paniek als Pinto geblesseerd neervalt, maar hij kan verder.
11' - Utaka mag doorgaan na duidelijk buitenspel, maar trapt in de armen van Milo.
11' -  Doelpunt Lokeren - Bance: Aristide kopt heerlijk binnen na een voorzet van Filipovic vanop de linkerflank
20' -  Doelpunt Westerlo - Janssens scoort vanop vrije trap na mistasten van Milo; de eerste keer dat Westerlo kwam piepen.
21' - Sporting aan de overkant bijna opnieuw op voorspong. Een vrije trap van Hasi gaat voorbij alles en iedereen, maar stuit op de paal.
25' - Opnieuw druk van Lokeren. Filipovic haalt de achterlijn, maar de voorzet is net niet goed genoeg voor de mee opgerukte Carlos.
26' - Bouchouari wordt door Kristinsson alleen op weg gezet naar Gaspercic. Maar Hakin lift de bal niet genoeg, en de Westelse keeper stopt de bal.
beeld wedstrijd 28' - Een halve kans voor Bancé, goed op weg gezet door Filipovic.
32' -  Doelpunt Lokeren - alweer... Bancé: schitterende controle met de borst en dan met een keiharde pegel in doel. De 12de al voor Bancé.
33' - Nauwelijks een minuut later bijna de derde voor Bancé. Een prachtige actie van Sporting, Aristide besluit een haartje over de kooi.
36' -  Gele kaart voor Scasny (Westerlo) na fout op Bouchouari
42' - Janssens tot tegen de achterlijn maar er is niemand gevolgd en de hoek is veel te scherp. In de eerste helft nog maar de 2de keer dat een zwak Westerlo tot in de buurt van Milo raakt.
44' - mooie aanval van Sporting met een leuk hakje van Runar. Gaspercic komt gepast uit zijn doel.
45' -  Doelpunt Lokeren - wie anders dan Aristide... Bancé: counter uit het boekje ingeleid door een alweer magistrale Kristinsson die de bal mooi in de loop geeft van Aristide. Bancé kapt zich mooi vrij en trapt staalhard zijn derde treffer tegen de netten.
45' - We gaan rusten bij een meer dan verdiende 3-1 tussenstand. Bancé scoort een lekkere hattrick in de eerste helft. Het feestje werd enkel verstoord door een tegentreffer van Janssens op vrije trap.
46' -  Vervanging Westerlo - Ntuka wordt vervangen door Mennes.
beeld wedstrijd 47' - Bijna 4-1: Bouchouari kopt hard in, Gaspercic redt nog net de meubelen met wat gegrabbel.
48' - Aan de overkant is het ook bijna raak. Milo redt met een kattesprong een kopbal in de verre hoek.
52' - Janssens kopt, maar recht in de armen van Milo. Westerlo is duidelijk beter gestart dan het speelde in de eerste helft.
53' -  Vervanging Lokeren - Filipovic wordt vervangen door Jukic.
54' - Kans Westerlo via Utaka, maar de bal hobbelt naast.
58' - Counter Sporting: Bouchouari vanop rechts, Jukic kan net niet bij de bal. Opnieuw even vuur in de Lokerse tribunes.
68' - Het spel is opnieuw in evenwicht. Enkele dubieuze buitenspelgevallen remmen Sporting voorlopig in het uitbouwen van de voorsprong.
71' -  Vervanging Lokeren - Bouchouari wordt vervangen door Vukomanovic.
73' -  Gele kaart voor El Mouataz (Lokeren) wegens tijdwinnen (?)
beeld wedstrijd 75' - Scheidsrechter Breda heeft het zo niet begrepen op het concept van balvoordeel, en remt Lokeren tot 2 maal toe af met onnodig het spel stil te leggen.
78' - Vrije trap voor Sporting vlak voor het doel na een foutief opgeraapte terugspeelbal. Vuko trapt in de muur van 11 spelers in het Westelse doel.
80' - De lijnrechter vlagt Bance - alweer - volledig onterecht af voor buitenspel.
82' - Milo pakt een harde trap van Janssens, de gevaarlijkste man bij Weserlo.
83' -  Vervanging Westerlo - Utaka wordt vervangen door Vanarwegen.
86' - Mooie kans voor Lokeren in verschillende stationnen. Het is uiteindelijk Overmeire die aflegt voor Vukomanovic. Onze serviër besluit ver over.
87' -  Vervanging Lokeren - Kristinsson wordt vervangen door Camara.
88' -  Gele kaart voor Verheyen (Westerlo)
89' - Bancé scoort zijn 4de doelpunt, maar de goal wordt afgekeurd wegens buitenspel.
beeld wedstrijd 90' - Jukic wordt weggestuurd door Camara, maar laat de bal te ver van de voet stuiten.
92' -  Doelpunt Westerlo - Evens: kopbaldoelpunt na vrije trap.
93' - De scheidsrechter fluit meteen af. Lokeren wint verdiend van een vooral in de eerste helft zwak Westerlo. Bancé mag heel wat punten verwachten in onze Man van de Match verkiezing met zijn hattrick in de eerste helft.