20:00:00
Tsaregradskiyi Sergey (Kazachstan)
500
logo JK Trans Narva

Sporting had met 0 - 2 in Estland een goede uitgangspositie voor deze wedstrijd. Enkele experimenten konden dus: Gretarsson en Milojevic begonnen op de bank ten voordele van Lazic en Overmeire. Gezien de werkzaamheden aan het Daknamstadion werd deze wedstrijd afgewerkt in 't Kuipje in Westerlo. Het zijn de Esten die het eerst dreigen. Na 6 minuten schiet Lipartov naast, even later moet Lazic een schot van Tarassenkov weren. De Sporting verdediging speelt bijna tegen de middencirkel aan, maar toch levert dit weinig gevaar op. Tailson speelt op een eiland, de flanken zijn seizoen 2004-05 onmondig en dus rust alle hoop om iets te zien te krijgen nog maar eens op de schouders van Runar Kristinsson. De kapitein legt een hoekschop op het hoofd van Doba, maar de kopbal is slecht geplaatst en keeper Ussoltsev kan redding brengen. Even later probeert Runar het zelf door met een mislukte omhaal toch nog iets te maken van een gruwelijke pass van M'Baye. Na 27 minuten is het echter raak aan de overkant. Tarassenkov scoort de 0 - 1 nadat de verdediging (oa door naast de bal trappen van Doba) hem een vrijgeleide op doel had gegeven. Doba geeft enkele minuten later bijna de wedstrijd uit handen als hij Lipartov laat passeren. Lazic moet zijn kunnen tonen om Lokeren in de Intertoto te houden. Na de rust hetzelfde spelbeeld. Kristinsson met een vrije trap naar Doba, die kopt over. Gretarsson lost daarna Kristinsson af. De Ijslander zou gretig invallen. In de 18 minuut van de 2de helft lost hij het eerste deftige schot op doel van Sporting in deze wedstrijd. Helaas net naast. De Esten blijven gevaarlijk. De Winne en Lazic moeten met enig risico het doel leeg houden. De wedstrijd dooft daarna helemaal uit. Ook Narva Trans maakt geen vuist meer. Vukomanivic schiet nog over voor Lokeren en M'Baye vergeet te scoren na mooi voorbereidend werk van Deschacht. Het blijft 0 - 1. Hiermee is Sporting glansloos geplaatst voor de volgende ronde. Dan is de tegenstander Young Boys Bern uit Zwitserland en zal beslist uit een ander vaatje getapt moeten worden wil men nog verder geraken. In ieder geval was dit een nuttige oefenwedstrijd tegen een ploeg die in volle competitie is. Wedstrijdverslag: Tim Combel Bekijk de samenvatting van deze wedstrijd (3,2Mb) bron Kanaal 3