16/04/2006
20:30:00
Gumienny Serge
6000

In een aardig gevuld Regenboogstadion startte Lazic nog eens in het Lokerse doel. Milojevic bleek alweer geblesseerd. Aristide Bance kwam terug uit schorsing. De thuisploeg start gretig aan de wedstrijd: enkele halve kansen gaan naast, De Brul zet Lazic een eerste keer aan het werk. Aan de overzijde komt alle gevaar van de linkerflank. Voorzet Filipovic, doelpoging Bancé. Een eerste keer is het schot van onze topschutter te zwak, maar daarna kan hij heerlijk binnenkoppen. Het staat 0 - 1 na 28 minuten. De thuisploeg reageert bijna meteen wanneer Hasi D'Haemers laat vrijspelen. Madi riskeert lijf en leden om de bal uit het doel te houden. We zien een sterk Lokeren dat het middenveld stevig in handen heeft. Doelkansen vallen er echter niet meer te noteren. In de 2de helft laat de thuisploeg zien waarom het de revelatie van dit seizoen is. Het Lokerse kaartenhuisje begint de beven. Een sleutelmoment is de gemene, onbestrafte aanslag op de enkels van Bancé. Onze blonde vuurtoren zou daarna maar op halve kracht branden, de Lokerse aanvalskansen worden zo tot een minimum herleid. De andere spits, Bouchouari, is immers niet in z'n dagje en laat op de rechterflank geregeld een boulevard achter. Het brengt een gelukkig sterk spelende Madi onnodig onder druk. Ook centraal op het middenveld gaat het van kwaad naar erger. Hasi is een ware gesel voor de Sporting defensie. Overmeire en Filipovic lopen de longen uit hun lijf om overal de gaten te dichten. De inbreng van Vukomanovic is dus niet meer dan een logische zaak. Het is Runar Kristinsson die ,zeer tegen z'n zin, naar de kant moet. Niet dat de captain sterk speelde, maar hij was wel de enige die het vuur in de ploeg hield en constant stond bij te sturen. Met de Lokerse stuurman op de bank, komt de Waregemse pletwals pas echt op dreef. De thuisploeg dwingt wel een tiental goede kansen af. Lokeren hoeft enkel danzij een steengoede Lazic en een flinke dosis geluk niet met een forfaitnederlaag naar huis. In de 83ste minuut krijgt Sporting dan toch wat het zocht en Zulte wat het al lang verdiende : de 1 - 1 door een kopbaldoelpunt van Dindeleux. Net als tegen Gent toonde de ploeg ook nu weer 2 gezichten. Sterk, efficient, controlerend voor de rust. Chaotisch en amper nog aanvallend na de rust. Op basis van de sterke 2de helft van Zulte-Waregem mag Sporting zeer tevreden zijn met dit puntje.