20:00:00
Colemonts Laurent
4500
logo Cercle Brugge

0' - Lokeren o.a. zonder de zieke Overmeire (buikgriep) en de geschorste Kristinsson moet vanavond de punten thuis houden. Cercle daarentegen kan rekenen op zijn sterkste elf. Dit wordt sowieso een zware opdracht voor Sporting.
1' - Al direct een aanval van Lokeren in de eerste minuut. Een voorzet van Dufer wordt slecht weggewerkt, maar er is geen Lokerse speler in de buurt om te profiteren.
5' - Corner Cercle. Lazic gaat onder de bal door, maar de Cercle spelers zijn te verrast en Portier weet de bal niet binnen te knikken.
9' - Aanval over rechts van Lokeren. Mbayo zet net niet goed genoeg voor, Cercle ontzet slecht in de voeten van Dufer maar die ziet de bal wegspringen op zijn voet.
13' - Camara krijgt de bal vanuit de kluts aan de baklijn. Zijn schot wordt van onder de lat getikt. Uit de corner opnieuw gevaar. De bal wordt op de lijn weggehaald. Lokeren drukt.
17' - Camara wandelt door de Brugse verdediging. Een laatste voet werkt in corner.
27' - Eindelijk nog eens een actie. Carlos verlengt heerlijk naar Tambwe maar die kan zich niet genoeg doorzetten en de bal wordt opnieuw in corner gewerkt.
30' - Voorzet Madi, Camara klimt heel hoog maar kopt over. Lokeren is baas op het veld maar echt grote kansen blijven uit.
32' - Cercle komt eens dreigen. Dekelver kan oprukken en trappen. Zijn schot wijkt af in corner.
35' - yellow Gele kaart voor Pivaljevic (CERCLE)
35' - inout Vervanging CERCLE - Dekelver wordt vervangen door Nyoni.
36' - Lokers doelpunt wordt terecht afgekeurd voor het duwen van doelman Vandendriessche.
39' - Lokerse druk met een aantal opeenvolgende corners. Dit leidt tot een bal op de lat via Nyoni.
42' - Schitterende actie tussen Mbayo en Carlos. Die laatste trapt hard niet zo ver naast het Brugse doel.
45' - Lokeren krijgt bijna nog een koude douche als Cercle op een zeldzame tegenprik bijna scoort. Het is Pivaljevic die de bal voorlegt, het schot van de ingevallen Nyoni wordt gelukkig afgeblokt.
45' - We gaan rusten met 0-0 op het bord. Lokeren was zonder discussie de best voetballende ploeg. Onze jongens brachten bij momenten aardige combinaties op de mat. Met Dufer en Mbayo is er duidelijk versterking aangetrokken. Scoren blijft (voorlopig?) echter moeilijk. Mohamed Armoumen heeft in de tribune ook gezien dat hij van goudwaarde kan zijn voor dit Sporting.
46' - inout Vervanging CERCLE - Boi wordt vervangen door Milosevic.
49' - Mbayo dringt door in het strafschopgebied en wordt neergehaald in verdachte omstandigheden. Scheidsrechter Colemonts wuift het appel om strafschop weg.
53' - Mbayo is net iets te klein om een voorzet van Tambwe binnen te koppen.
58' - Het eerste kwartier van de tweede helft is niet goed. Veel slordig spel langs beide kanten.
60' - Camara kan koppen vanop 11 meter; de bal gaat naast.
65' - inout Vervanging LOKEREN - Dufer wordt vervangen door Diedhiou.
66' - Vrije trap voor Cercle vanop een gevaarlijk plaats. De bal wijkt gelukkig af in de muur.
67' - yellow Gele kaart voor Milosevic (CERCLE)
70' - goal Doelpunt LOKEREN - Tambwe
70' - Scrimmage voor het Cercle doel waar een schot eerst nog wordt afgeblokt. Tambwe scoort met een heerlijke retro.
76' - inout Vervanging LOKEREN - Bouabe wordt vervangen door De Winne.
78' - Tambwe scoort maar referee Colemonts keurt het doelpunt af voor vermeend duwen van de keeper.
78' - yellow Gele kaart voor Mbayo (LOKEREN)
79' - inout Vervanging LOKEREN - Camara wordt vervangen door Clappaert.
80' - inout Vervanging CERCLE - Pivaljevic wordt vervangen door De Sutter.
88' - Lazic moet plat op een doorbraak van Nyoni.
90' - goal Doelpunt LOKEREN - Tambwe
90' - Schitterend uitgespeelde counter van Lokeren. Diedhiou legt niet egoïstisch terug op Tambwe die koel afwerkt.
90' - Lokeren wint verdiend van Cercle en houdt de drie broodnodige punten op Daknam. In de eerste helft bracht Lokeren goed voetbal maar de doelpunten bleven uit. Na rust liep het wat moeilijker. Tot Tambwe scoorde met een heerlijke retro. Sporting kwam niet meer in gevaar en Tambwe scoorde nog een tweede keer op counter