17/02/2007
18:00:00
Breda Stéphane
6000

00' Derby in het Waasland, waar het voor beide teams belangrijk is om punten te pakken om uit de degradatie weg te raken.
02' Beveren neemt meteen het initiatief. Het drukt Lokeren naar achter.
04' Macquet trapt de eerste hoekschop van de avond te laag.
05' STRAFSCHOP Lokeren countert via Mbayo, die wordt in de zestien getackeld door Lardenoit, die wel voor de bal gaat. Breda geeft Lardenoit rood en Lokeren een strafschop.
06' DOELPUNT Kristinsson zet de strafschop feilloos om. Lokeren komt 0-1 voor.
10' Beveren heeft natuurlijk een tik gekregen door die tegengoal. Het gaat nu nog nadrukkelijker aanvallen. Lokeren ziet het graag gebeuren en loert op de counter.
17' Mooi vluchtschot Armoumen, dito save van Copa.
19' Dissa rukt op door het centrum, maar speelt de bal te slordig af.
20' Corner Macquet, de Lokerse defensie kopt de bal weg.
22' Armoumen gaat graag liggen in de zestien, maar krijgt geen strafschop. De Lokeren-aanvaller gleed gewoon weg op het gladde veld.
26' Vukomanovic mag vrij schieten aan de tweede paal, maar besluit over.
33' Beveren speelt verdienstelijk tot aan de zestien, maar dan loopt het telkens mis. Lokeren plooit met plezier ver terug en beperkt zich tot de counter.
34' Bij Lokeren moet Armoumen naar de kant, wellicht heeft hij een verrekking. Hasi komt in zijn plaats.
37' DOELPUNT Beveren scoort de gelijkmaker, niet onverdiend. Een vrijschop van Joseph-Augustin wijkt licht af en brengt Lazic in de problemen. De Lokeren-doelman lost de bal, Dissa profiteert en tikt de 1-1 binnen.
41' Hasi, die nog niet lang op het veld staat, krijgt terecht geel na een tackle. Hij mist door schorsing de volgende wedstrijd, tegen zijn ex-club Anderlecht dan nog wel.
43' Beveren leeft op, ondanks het mannetje minder. De thuissupporters laten zich horen.
45' RUST Lokeren kwam tegen de gang van het spel in snel 0-1 voor. Kristinsson zette een penalty om. Scheids Breda legde de bal niet alleen op de stip, maar stuurde ook Lardenoit van het veld. Beveren scoorde met een man minder toch nog tegen voor rust. Dissa was alert bij een rebound.
46' AFTRAP TWEEDE HELFT Zelfde 21 spelers beginnen aan de tweede helft.
49' Lokeren neemt meer initiatief. Ongetwijfeld zal trainer Muslin zijn spelers de levieten hebben gelezen tijdens de rust.
50' Erg optimistisch schot van Mahan waait ruim naast.
52' DOELPUNT Schitterende assist van Dissa, Seka prikt de 2-1 voorbij Lazic. Beveren met een man minder op voorsprong!
55' Copa bokst een indraaiende bal van El Mouataz weg.
56' Knappe actie van Gervinho, die naar binnen snijdt en op doel knalt. De bal gaat over.
59' Beveren blijft de gevaarlijkste ploeg. Seka haalt uit. Net naast.
60' Tambwe probeert het met een omhaal, maar wordt teruggefloten wegens gevaarlijk spel.
63' Hasi, die al geel heeft, raakt de bal met de hand. Niet opzettelijk, oordeelt scheidsrechter Breda.
65' Copa plukt spectaculair een bal uit de lucht.
67' Banaanschot Kristinsson. Er is een sterke save van Copa nodig om de 2-2 te voorkomen. Lokeren voert de druk op.
71' Muslin brengt de aanvallendere Camara in het veld. Mady gaat eraf.
77' Bij Beveren krijgt Arunina nog wat speelgelegenheid. Seka krijgt applaus bij zijn vervanging.
79' DOELPUNT Lokeren scoort dan toch de gelijkmaker. Joao Carlos kopt de 2-2 binnen.
86' Lokeren gaat nog op zoek naar meer. Invaller Ibrahima probeert Copa te verschalken, maar die haalt de bal uit de voeten van de Lokeren-spits.
87' Beveren dicht bij de winning goal. Macquet schiet gevaarlijk, Lazic ranselt de bal uit doel.
88' DOELPUNT De pas ingevallen Tokpa bedient Dissa. Die schiet de 3-2 binnen. De Freethiel ontploft.