16/09/2006
18:00:00
Gumienny Serge
24800

Een mak spelend Lokeren ging kansloos onderuit tegen landskampioen Anderlecht met 2-0. Met kopbaldoelpunten van Frutos en Hassan kreeg een zwak Lokeren zijn eerste nederlaag van het seizoen toegediend. Twee ongeslagen ploegen troffen elkaar in het Constant Vanden Stockstadion, maar het voetbal was vooral voor de rust niet om aan te zien. Lokeren kon niet één vloeiende aanval in elkaar steken. Anderlecht voetbalde nauwelijks beter. Gelukkig voor paars-wit hield Nicolas Frutos, voor het eerst dat seizoen aan de aftrap, het hoofd koel in het zwoele Astridpark. Hassan volgde zijn voorbeeld en trof eveneens met het hoofd raak. Frankie Vercauteren gooide tegen Lokeren vier aanvallers in de strijd. Het bleek alles behalve een succes. Anderlecht grossierde in slechte passes en zelfs Boussoufa stapelde de technische foutjes op. De hoofdstedelingen speelden ook nauwelijks langs de flanken. Ze werden niet echt geholpen door Lokeren, dat erg behoudend speelde. Killian Overmeire kreeg van Ariël Jacobs de extraplaats plaats op een vijfmans-middenveld . Tambwe zat op de bank, zodat de Tricolores slechts één spits overhielden. Offensief stelden het Lokerse voetbal dan ook meer dan een uur niets voor. Anderlecht had nauwelijks meer te bieden. Er was een actie van Frutos, maar Boussoufa kopte hoog over. Op slag van rust kreeg Anderlecht een dubieuze vrije trap mee in de buurt van de hoekschopvlag. Boussoufa slingerde de bal voor doel. Hasi verlengde ongewild, waardoor Vukomanovic uit balans geraakte en Frutos vrij stond om binnen te knikken. Kort na de rust leek de partij vroegtijdig beslist. De verder bijna totaal afwezige Tchité zette voor doel en Hassan kopte met een buffelstoot binnen. Paars-wit werd daarmee ruim beloond voor zijn matig voetbal. Er was echter een iets betere periode op komst. De ingevallen Mbo Mpenza kreeg twee reuzenkansen op rij, maar Milojevic was hem telkens de baas. Bij de tweede poging lag de Lokerse goalie nochtans op de grond, nadat hij een schot van Tchité had gestopt. Ook Lokeren geraakte een keer in het strafschopgebied. Maznov verplichtte Zitka om in te grijpen en de ingevallen Tambwe legde de bal even later over het doel. De thuisploeg zette zijn voorsprong kracht bij met een kopbal van Van Damme die door El Mouataz van de doellijn werd gehaald. In de toegevoegde tijd verkwanselde de ex-Ajacied nog twee huizenhoge kansen. Een beslist niet groots Anderlecht boekte wel een verdiende overwinning.