18:00:00
Jordens Peter
7000
logo Standard Liège

0' - Eind juli en het nieuwe seizoen gaat alweer van start met direct een topper op Daknam: de Rouches komen op bezoek. Een verrassing toch in de kern bij Sporting: Camara start in de basis ten koste van Runar. Aan de andere kant herkennen we een bekend gezicht: Bouchouari is voldoende hersteld van een blessure om alvast plaats te nemen op de bank.
1' - De wedstrijd start met enkele minuten vertraging.
5' - De eerste 5 minuten staan volledig in het teken van het aftasten en verkennen. Sporting toont duidelijk wel zijn aanvallende intenties.
9' - Knappe actie van Tambwe; een dubbelpas met Camara loopt net niet goed af.
12' - Eerste schot is van de voet van een Standard speler. Rapaic komt niet verder dan een rollertje dat voorlangs gaat.
13' - Direct gevaar aan de overkant. Een voorzet (na knappe actie) van Filipovic waait over alles en iedereen, een voorzet van Maznov wordt maar net ontzet.
14' - goal Doelpunt Lokeren - Doll scoort met een kopbal op corner.
20' - Een reuzekans voor Maznov, die de bal krijgt alleen voor Renard. Hij trapt echter pal op de Luikse keeper.
25' - yellow Gele kaart voor Hasi (Lokeren)
beeld wedstrijd 27' - goal Doelpunt Standard - Geraerts met een kopbal na een voorzet van Defour.
29' - Jordens raakt de pedalen kwijt en laat enkele aanslagen op Lokeren spelers onbestraft.
31' - Doll scoort bijna zijn tweede van de avond na een terugvallende bal. Renard tikte een corner weg, en die werd door Doll heerlijk in één tijd op de slof genomen. Renard kon nog net redden.
33' - Aan de overkant moet ook Lazic ingrijpen op een gekrulde bal van Rapaic. Onze doelman redt in twee tijden.
40' - yellow Gele kaart voor Tambwe (Lokeren)
42' - yellow Gele kaart voor Matias (Standard)
43' - goal Doelpunt Lokeren - Overmeire: Filipovic legt een vrije trap verrassend terug op Killian, die heerlijk in de kruising binnenknalt.
47' - Bij de rust leidt Sporting verdiend met 2-1. Lokeren had licht veldoverwicht en wist ook de beste kansen te versieren. Doll en Overmeire scoorden na een stilstaande faze. Aan de overkant had Geraerts de bordjes eerst in evenwicht gebracht, ook al na een stilstaande faze.
52' - In de eerste minuten van de tweede helft had Sporting een vrije trap op een niet onaardige plek. Pinto lepelde de bal ver over doel.
beeld wedstrijd 55' - yellow Gele kaart voor Overmeire (Lokeren)
59' - Geraerts kan net niet met zijn hoofd bij de bal. Een gevaarlijk standje voor de Lokerse goal.
60' - Madi kan het straatje in alleen op weg naar Renard. Vanuit een schuine hoek trapt hij de bal net voorlangs. Een geweldige kans voor Sporting.
62' - Madi op counter besluit opnieuw te egoïtisch slapje op doel. Er waren betere alternatieven...
64' - Een gekraakt schot van Maznov dwarrelt bijna binnen. Corner.
66' - inout Vervanging Standard - Jovanovic wordt vervangen door Bouchouari.
69' - Maznov kan doorgaan en schieten. Renard plukt de bal.
74' - Tambwe zet zich goed door op links en en zet voor, Maznov trapt in één tijd over.
75' - inout Vervanging Lokeren - Filipovic wordt vervangen door Kristinsson.
beeld wedstrijd 77' - Goeie aanval Standard, een voorzet waait gelukkig iets te ver weg.
80' - Goede voorzet van Maznov, Tambwe klimt goed maar kopt net over. Prima actie.
83' - inout Vervanging Standard - Dembele wordt vervangen door Dupré.
84' - inout Vervanging Lokeren - Camara wordt vervangen door Traore.
85' - red Rode kaart voor Tambwe - tweede geel (Lokeren)
86' - Vlijmscherpe counter van Lokeren; Kristinsson speelt subliem El Mouataz vrij, die knalt op de paal. Pech voor Lokeren.
87' - yellow Gele kaart voor Costa (Standard)
90' - inout Vervanging Lokeren - Maznov wordt vervangen door Vukomanovic.
91' - Sporting krijgt een vrije trap in de kleine bak na een terugspeelbal die wordt gepakt door Renard. Runar trapt net over het volle doel.
beeld wedstrijd 92' - De eerste driepunter is binnen. Lokeren zet Standard al bij al simpel opzij. De eindstand stond al bij de rust op het bord.