25/10/2008
20:00:00
Colemonts Laurent
7070

Lokeren was de betere ploeg voor de rust, Charleroi dreigde meer in de tweede periode. Lokeren blijft door dit gelijkspel voor de zesde keer op rij ongeslagen. De laatste nederlaag dateert al van 30 augustus op RC Genk.De wedstrijd begon met een minuut stilte voor het overlijden van de vader van Charleroi-speler Benjelloun.

Bij de Karolo's verving Chakouri de geschorste Kere. Ook bij de bezoekers slechts één wijziging in vergelijking met vorige speeldag. El Mouataz keerde terug na een gele strafdag en startte in de basis. Muharemovic verhuisde naar de bank.

Lokeren begon heel aanvallend aan de partij en kende al vroeg succes. Overmeire kon zich doorzetten op rechts en schilderde de bal op het hoofd van Golan. De Israëliër devieerde het leder tegen de netten (0-1). Het derde competitiedoelpunt voor Golan, die de voorbije week nog op het matje werd geroepen bij voorzitter Lambrecht.

Charleroi was totaal van slag en Lokeren domineerde verder. Pas na elf minuten kon de thuisploeg een eerste keer dreigen. Smolders probeerde vanuit de tweede lijn Copa te verschalken. De Oost-Vlamingen waren dicht bij de 0-2. Een zeer bedrijvige Overmeire zag zijn harde knal op de lat uiteenspatten. In het derde kwartier begonnen de Zebra's de druk op te drijven. Benjelloun besloot op de borst van Copa. De Ivoriaan kon de bal niet klemmen maar Smolders besloot in de herneming nipt naast. Een afstandsschot van Miceli ging rakelings naast.

Na een goed halfuur stonden de bordjes dan toch in evenwicht. Smolders stuurde Yayour diep. De Marokkaan zette Dupré in de wind en besloot hard en secuur in de verste hoek binnen. Diezelfde Yajour had ook nog de 2-1 aan de voet. Aan de overzijde schoot topschutter Maazou, tot dan vrijwel onzichtbaar, centimeters naast. Charleroi maakte vier overtredingen in de eerste helft. Twee daarvan werden terecht bestraft met geel.

Ook de tweed periode begon heel aardig. Miceli haalde hard uit en Copa loste het leder. Maazou kraakte zijn schot en zag het aan de verste paal voorlangs gaan. Lokeren bleef de aanvalstrom luiden en drukte de thuisploeg op de eigen helft terug.

Coach Siquet greep in en wisselde Sergio voor Mujangi Bia die verrassend op de bank begon. De Zebra's schakelden een versnelling hoger. Lokeren kwam enkele keren goed weg. Coach Siquet bracht nog twee aanvallers, Habibou en Théréau, in. Yajour gaf Copa bijna het nakijken.

Copa zorgde nog voor een circusnummertje, gelukkig voor de Ivoriaan zonder gevolg. De doelman speelde met vuur en liet zich de bal knullig ontfutselen. Maazou keek tegen zijn derde gele kaart aan en is geschorst voor de thuiswedstrijd tegen Bergen. De wedstrijd ging goed heen en weer maar aan de stand wijzigde niks meer.