07/03/2009
20:00:00
Bylois Raf
4800

Na een oersaaie eerste helft ontplofte de match na een blunder van Copa. Door die achterstand bracht Leekens Camara en Janczyk in en die maakten het verschil. Meteen de eerst uitzege voor Lokeren sinds november op GBA. KVK-coach Vanhaezebrouck stelde na GBA dat hij tien spelers had kunnen vervangen, maar hij hield het tegen Lokeren bij drie, van wie twee noodgedwongen.

Beter voetbal leverde het aanvankelijk niet op. Vooral in de eerste helft stapelden de slechte passes zich op en in dat opzicht had KVK aan Lokeren een waardige partner. De elf van Leekens waren combinerend iets beter, maar ook de Oost-Vlamingen hadden vaak moeite met simpel inspelen.

Elk één echte kans, dat was de povere balans aan de rust. Mollez was de eerste die knap redding bracht op een loeier van een vrijschop van El Mouataz. In de slotminuut ging zijn overbuur Copa snel plat om Coulibaly van een doelpunt te houden.

Vanhaezebrouck liet halfweg Coulibaly in de douche en schoof De Beule centraal. Na vijf minuten in de tweede helft viel letterlijk een deel van het licht uit, waardoor vooral de twee doelmannen even in het donker stonden, maar ref Bylois liet doorspelen.

Copa leek er weinig last van te hebben, want hij klemde secuur een stevige trap van De Beule die tot aan de zesmeter geraakt was. Maar toen ging voor de nationale doelman van Ivoorkust ook het licht uit. Overmeire speelde terug op zijn keeper die tergend lang liet uitrollen, toen een crochet probeerde, maar weggleed.

De Braziliaan William, die de plaats van Coulibaly als targetman ingenomen had, bedankte met zijn eerste goal.

Dat was het sein voor Leekens om in te grijpen. Hij haalde Maazou naar de kant voor de Pool Janczyk om wie de bezoekende supporters al na een kwartier riepen. Ook Tiko mocht naar de kant voor de aanvallender ingestelde Camara. Er kwam meteen meer ruimte en het ging stukken snediger dan voor rust. Janczyk dwong Mollez tot een goeie ingreep en scoorde even later toen een inworp van Ziv door Golan doorgekopt werd.

Lokeren ging door en toen Ziv zich ongehinderd vrijdraaide, stond het 1-2. Zeven minuten voor tijd floot Bylois een strafschop voor fout op De Beule. William trapte binnen, maar moest hernemen omdat hij zijn loopbeweging onderbrak. In tweede instantie scoorde de Braziliaan wel reglementair.

Amper afgetrapt werd het 2-3 toen na een aarzeling achterin bij Kortrijk Camara alleen door mocht en in twee keer voorbij Mollez besloot.