23/09/2009
20:30:00
Barbry Geert
5000

Sporting speelde tegen Roeselare om weg te raken onderaan het klassement. De ploeg van trainer Jankovic trok volop ten aanval maar echte doelkansen bleven uit. Net voor de rust kwam Lokeren goed weg als een doelpunt van Roeselare werd afgekeurd. Maar dan zagen de Lokerse supporters eindelijk eens wat doelkansen. Eerst trof Janczyk de paal en net voor rust schoot Overmeire van ver net onder de lat waar Sierens paraat stond.

In de tweede helft nam Lokeren weer het initiatief in handen maar 20 minuten voor tijd viel de goal aan de overkant. Dissa werd helemaal vrij gelaten door de Lokerse verdedigers en Copa was kansloos op die kopbal: 1-0. Maar Lokeren was niet van plan om puntenverlies te lijden op het veld van de rode lantaarn. Eerst scoorde Malki vanuit een bijna onmogelijke hoek de 1-1 en de jarige Janczyk werd in de laatste minuut alleen voor Sierens geplaatst. Hij bleef koel en werkte mooi af: 1-2 dus. Sporting boekt zo dus zijn 2e overwinning van het seizoen.