Goal
2-0
goal73
Goal

Een vroege strafschop van Julien Gorius zette KV Mechelen op weg naar een nieuwe thuiszege. Lokeren toonde veel goede wil, maar Renard hield voor het eerst dit seizoen zijn netten schoon. Malinwa komt zo voorlopig naast Club Brugge op de tweede plaats.
Lokeren puurde uit haar laatste twee wedstrijden zes op zes en trainer Jankovic had dan ook weinig reden tot wijzigingen. Enkel de geblesseerde Copa werd vervangen door Lazic. Bij Malinwa verving Van Dessel de geschorste Ghomsi. Andere verrassende naam was Diabang, die de plaats innam van Mununga, die met 39 graden koorts moest afhaken.

De thuisploeg miste afgelopen maandag de kans om de tweede plaats te grijpen, maar startte complexloos aan de wedstrijd. Diabang bereikte gelegenheidslinksachter Van Goethem, die Dupré dribbelde en vervolgens graag de graszoden opzocht na contact met Overmeire. Penalty, oordeelde Virant. Lazic probeerde, het incidentje-Mununga van maandag indachtig, Gorius uit zijn concentratie te halen, maar de Fransman faalde niet.

Vervolgens was het een tiental minuten wachten op Lokers doelgevaar. Smajic schilderde een hoekschop op het hoofd van Gueye, die de bal bij Janczyk bracht. Zijn schot werd echter in extremis afgeblokt. Aan de overkant kon Diabang een mooie actie van Destorme niet in doel koppen. Plots regende het enkele kansen, want na een mooie loopactie van Janczyk tegen Van Dessel besloot de Pool op Renard. Bij Mechelen miste Diabang in twee tijden. Bij geel-rood ging de motor wat aan het sputteren en Lokeren nam het slotkwartier van het eerste bedrijf voor zijn rekening. Kansen bleven echter uit, waardoor Malinwa met een 1-0-voorsprong de rust in ging.

Na de koffie had de thuisploeg het knap lastig en geraakte vaak niet uit de omknelling heen. Vooral de omschakeling knelde en Maes greep in. Hij haalde Diabang naar de kant en gunde Dunkovic zijn eerste speelminuten dit seizoen. De Kroaat lag kort na zijn invalbeurt aan de basis van de 2-0. Na een corner van de bezoekers tikte hij de bal tot bij Buyens, die Nong in het laantje stuurde. De Kameroener dolde met Dupré en schoot de bal voorbij Lazic. Lokeren, dat zich tijdens de tweede helft erg moedig had getoond, kreeg zo een klop van de hamer en bleef verweesd achter. Na een zes op zes maken de mannen van Jankovic opnieuw kennis met de nederlaag. Malinwa herpakt zich na het verlies op Cercle Brugge en komt naast Club Brugge op de tweede plaats.