28/08/2010
20:00:00
Bylois Gerd
6137

Sporting Lokeren leek lang op weg naar zijn eerste overwinning van het seizoen maar liep in de slotseconden nog een fikse kater op. Het was de ingevallen Reynaldo die Cercle Brugge in extremis aan een punt hielp.

In een eerste helft met weinig doelgevaar trok Lokeren geleidelijk aan het laken naar zich toe. De jongens van Peter Maes dwongen enkele hoekschoppen af maar deden daar te weinig mee. Het was Cercle Brugge dat de eerste grote kans van de wedstrijd kreeg, maar de poging van Foley strandde op de lat. Na een half uur spelen kwam Lokeren op voorsprong. Leko schilderde een vrije trap over de muur en voorbij Verbist. Even later liet de Kroaat zich even van zijn mindere kant zien, maar zijn slag aan Vidarsson werd slechts bestraft met geel. Neto had net daarvoor een uitstekende kans voor Cercle onbegrijpelijk gemist. Vlak voor rust ontsnapte Lokeren weer aan een rode kaart. Taravel tackelde met de voeten vooruit, maar scheidsrechter Bylois zag er geen graten in: 0-1 aan de rust.

In de tweede helft trok Cercle naar voor. Onder impuls van een sterk ingevallen Reynaldo speelde het een sterk vierde kwartier, maar grote kansen afdwingen lukte niet. Lokeren herstelde het evenwicht maar het tempo zakte steeds verder weg. Beide coaches voerden nog enkele wissels door en dat kwam het spel niet ten goede. Tien minuten voor tijd kreeg Persoons nog een goede kans om de match te beslissen maar hij stuitte op Verbist. In de toegevoegde tijd ontplofte het Jan Breydelstadion dan toch. Na een vrije trap van Van Eenoo verschalkte Reynaldo doelman Copa en zorgde zo nog voor een billijk gelijkspel.

verslag: jupiler pro league