16/10/2010
20:00:00
Delacour Christophe
5022

Lokeren heeft in Charleroi zijn zegereeks verdergezet. Ivan Leko scoorde op het uur de beslissende treffer voor de Waaslanders.

Lokeren had de voorbije drie matchen gewonnen en kwam dan ook ontspannen aan de aftrap bij Charleroi, dat in de openingsfase zenuwachtig acteerde en veel slordig balverlies leed. De eerste kans leverde meteen een goal op. De Roover sneed naar binnen en knalde het leer in twee keer voorbij Baguette. Charleroi had daar niet meteen een antwoord op. Het voetbalde heel erg stroef, maar kwam via Losada toch dicht bij de gelijkmaker.

bron: jupiler pro league
Die 1-1 kwam er op het half uur toch via Vuorinen, die met een gelukje Copa kon verschalken. Charleroi nam meteen de match in handen en begon beter te combineren. Even na de gelijkmaker kwam Vuorinen net tekort om Charleroi op voorsprong te zetten. Ook Kaya kwam nog in de buurt van een doelpunt, maar Copa savede zijn vrije trap knap uit de kruising.

Na rust hielden Lokeren en Charleroi elkaar in evenwicht. Charleroi zorgde wel voor de meeste dreiging, maar het was Lokeren dat toch weer op voorsprong kwam. Peter Maes had net voor het uur een tactische wissel doorgevoerd door De Ceulaer in de ploeg te gooien. Dat rendeerde meteen want De Ceulaer lag mee aan de basis van de 1-2 van Leko na een heerlijk mooie aanval.

Charleroi knokte zich terug in de match, maar dat lukte nooit volledig. Het creëerde wel enkele goeie kansen, maar op het moment van de waarheid stond niemand op de juiste plaats. Bovendien moest het constant waakzaam zijn voor de snedige counters van Lokeren. Charleroi moest zes minuten voor tijd ook nog met tien verder nadat Elie de doorgebroken De Ceulaer had omvergetrokken. Dat sneed de adem van de Carolo's meteen helemaal af.