30/10/2010
20:00:00
Delferiere Sébastien
6689

Het debuut van Broos als trainer van Zulte Waregem is niet onopgemerkt voorbijgegaan. 'Essevee' holde tegen Lokeren een hele wedstrijd achter de feiten aan na een vroege goal van De Ceulaer, maar het venijn zat in de blessuretijd. Persoons tikte in de eigen zestien licht Hyland aan, waardoor Delferiere naar de stip wees. Maréval bezorgde Broos zo een eerste puntje: 1-1. Lokeren-trainer Maes stormde na afloop richting de spelleiders om verhaal te halen. De late gelijkmaker was een serieuze domper voor de Waaslanders die zo een gedeelde derde plek (met Anderlecht) door hun neus geboord zien.

Dominantie
Lokeren zat boordevol vertrouwen en dat was er duidelijk aan te zien. De Waaslanders zetten hun dominantie na 24 minuten in de verf met de 0-1. Leko krulde een hoekschop op de knikker van een verraste De Ceulaer, Bossut was gezien. Lokeren verloor nadien de controle over de wedstrijd. Een volley van D'Haene en een vrije trap van Maréval leverde doelgevaar op. Lazic, in doel voor de gekwetste Copa, en de lat stonden in de weg.

Woedende Maes

De bezoekers gingen in de tweede helft aan het counteren. De Ceulaer kwam dicht bij goal nummer twee, Bossut stond pal. Met veel hangen en wurgen leek een zesde opeenvolgende overwinning in de maak voor Lokeren, maar Delferiere wees in de 'dying minutes' nog naar de strafschopstip. Maréval benutte de opgelegde kans. Maes hield het niet meer en vaarde na het laatste fluitsignaal stevig uit naar de spelleiders.

"Kleine overwinning"

"Dit punt voelt aan als een kleine overwinning. Op basis van de tweede helft verdienden we ook die treffer", zei Broos aan Sporza. "We speelden aarzelend, maar de penaltygoal maakte veel goed. Een lichte elfmeter? Licht of niet, het is 1-1 en dat is wat telt. Binnen de kortste keren staat er hier opnieuw een ploeg op het veld." (dea)