01/10/2011
20:00:00
Loeman Sam
5000

Lokeren gaf een 1-3 voorsprong in de slotfase uit handen. Aanvoerder Lepicier scoorde voor Bergen in de vijfentachtigste minuut de aansluitingstreffer. In de extra tijd duwde hij ook de gelijkmaker voorbij Copa na een razend spannende match.
Beide ploegen kwamen met een zeer offensieve opstelling tussen de lijnen. De wedstrijd ontplofte meteen. Na drie minuten zweefde Copa een bal uit de kruising van Perbet, die zich wou bewijzen tegen zijn ex-club. Aan de overkant was de eerste kans voor de bezoekers wel raak. Mokulu kopte aan de tweede paal een inzenden van De Ceulaer overhoeks binnen. De tweede goal in deze competitie voor de Lokeren-spits. Harbaoui scoorde kort daarna ei zo na de 0-2. Berthelin verwerkte met een knappe save in hoekschop. Uit die corner, getrapt door Leko en gedevieerd door Taravel, verdubbelde Persoons de score (0-2). Berthelin zag er bij deze fase niet goed uit. Bergen dapper Bergen was niet aangeslagen en bleef met veel in de aanval trekken. Op het kwartier dook Perbet op in de rug van Gueye. De Fransman werkte de prima voorzet van Matthys tegen de touwen. De tiende goal van de topschutter in de Jupiler League. De aansluitingstreffer was amper aangetekend of Berthelin moest beroep doen op al zijn kunnen om een vluchtschot van Harbaoui onschadelijk te maken. Ook doelman Copa kende geen rustige avond. De Ivoriaan duwde een kogel van Ibou in corner. De thuisaanhang schreeuwde om een strafschop na een duel in de zestien tussen Overmeire en Ibou. Scheidsrechter Sam Loeman zag er echter geen graten in. Op het halfuur noopte een zeer bedrijvige Harbaoui doelman Berthelin opnieuw tot een uitstekende reflex. Perbet bijna Mokulu pakte een domme gele kaart en mag zich van Peter Maes ook aan een boete verwachten. Bourabia liet de gelijkmaker liggen voor de thuisploeg. Op slag van rust nam Perbet de bal in één tijd op de slof. Het leder verdween centimeters over de dwarsligger.
In de tweede helft bleef Bergen de aanvalsklokken luiden. Copa maakte een vrijschop van Matthys met de vingertoppen onschadelijk. Matumona trapte een opgelegde kans onbesuisd over. Mokulu liet een reuzenkans liggen aan de overkant. Gueye gaf de bezoekers ademruimte door de 1-3 te scoren, maar toen moest Bergen-aanvaller Lepicier zijn duivels nog ontbinden.Verslag sportwereld.be