22/10/2011
18:00:00
Delacour Christophe
11444

AA Gent heeft in een pittige Oost-Vlaamse derby Lokeren verslagen met 3-1. Jörgensen strafte al na zes minuten een blunder van Copa af en Thijs scoorde vlak voor de pauze de 2-0. In een heftige tweede helft bracht Harbaoui met de aansluitingstreffer opnieuw hoop in de Lokerse harten, maar Thijs nam vanop de stip met zijn tweede van de avond alle twijfels weg.
Trond Sollied miste met de geblesseerde Smolders en Ljubijankic en de geschorste Ba enkele belangrijke basisspelers. Daardoor verscheen de jeugdbelofte Hannes Van der Bruggen voor het eerst aan de aftrap. De vlam zat meteen in de pan tijdens de Oost-Vlaamse derby. De Ceulaer stormde naar doel en duwde Arzo vol tegen Jorgacevic aan. AA Gent sloeg meteen terug met de 1-0. Lokeren-doelman Copa waande zich na zes minuten even Messi en probeerde zich in de eigen zestien voorbij twee Gent-spelers te dribbelen. Jörgensen ging met de bal aan de haal en schoof het makkelijkste doelpunt uit zijn carrière tegen de netten. Lokeren ging op zoek naar de gelijkmaker maar verder dan een kopbal van Harbaoui en een afstandsschot van De Ceulaer kwam het niet. De beste mogelijkheden bleven voor de Buffalo's. Coulibaly kreeg een mooie kopkans niet tussen de palen en zag een stevige trap gestuit door Copa, Van der Bruggen knalde hoog over. Lokeren kwam beter in de wedstrijd, maar kreeg vlak voor de pauze opnieuw een koude douche. Copa bracht nog redding op pogingen van El Ghanassy en Coulibaly maar had geen verhaal meer op een schot van Thijs.

Thijs beslist derby vanop de stip AA Gent leek op weg naar een makkelijke overwinning, maar daar kwam verandering in toen Harbaoui plots de aansluitingstreffer lukte. Lokeren geloofde opnieuw in zijn kansen en de thuisploeg ontsnapte toen De Ceulaer een bal op de lat pegelde. De bezoekers gingen driftig op zoek naar de gelijkmaker. Die hoop verdween tien minuten voor het einde toen Brüls in de zestien over het been van De Roover ging. Thijs liet Copa vanop de stip geen kans en bezorgde AA Gent met zijn tweede goal van de avond de drie punten.

Dankzij deze overwinning klimmen de Buffalo's opnieuw naar een gedeelde tweede plaats met Club Brugge. De West-Vlamingen spelen zondagavond nog wel in Kortrijk. Lokeren blijft voorlopig op de tiende plaats hangen.