03/12/2011
20:00:00
Ottevaere Tom
7094

Zulte Waregem en Lokeren, twee ploegen vol ambitie, deelden de punten: het werd 1-1 aan de Gaverbeek. Geen van beide teams schiet veel op met het puntje. Zulte Waregem kreeg in het slot de beste kansen op de zege. Zulte Waregem kon al sinds 24 september niet meer winnen.
Harbaoui kopte al in de tweede minuut een vrije trap van De Ceulaer tegen de netten, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Lokeren begon aanvankelijk het felst, met doelpogingen van nog eens Harbaoui en De Ceulaer.

Aan beide kanten stapelden echter vooral de verkeerde passes zich op. Het was te zien dat zowel Zulte Waregem als Lokeren, twee teams die Play-off 1 beoogden, in puntennood zitten.
Langzaam aan nam de thuisploeg de wedstrijd in handen. Zeker toen Sterckx naar het middenveld schoof en Mareval achterin plaats nam, kwam er meer snelheid in het spel van Zulte Waregem. Naessens kon twee keer aanleggen van aan de rand van de zestien. Eerst mikte hij naast, daarna kon Copa de bal gemakkelijk pakken.

Die Copa was echter kansloos bij een gemeten voorzet van Teddy Chevalier. Serwy dook perfect de ruimte in om de 1-0 tegen de netten te jagen. Dachelet en Naessens kwamen voor rust nog dicht bij een tweede doelpunt voor Zulte Waregem.
Vorige week bleek tegen Anderlecht echter al dat Zulte Waregem moeite heeft met het vasthouden van een voorsprong. Toen werd in de slotfase een 2-0 nog omgezet in 2-3-verlies. Nu stonden de bordjes twee minuten na rust al weer gelijk.

De Ceulaer maakt gelijk

De ingevallen De Pauw stapte over de voorzet van Harbaoui waardoor De Ceulaer alle ruimte kreeg alleen voor Bossut. Met de buitenkant van zijn rechtervoet nam De Ceulaer de doelman te grazen: 1-1.

Zulte Waregem ging op zoek naar een nieuwe voorsprong, maar slaagde er nauwelijks in om doelkansen bij elkaar te spelen. Bijna was het wel raak voor Maréval, maar diens vrije trap belandde via een Lokers hoofd op de lat.

Daarna bleef het bijzonder lang wachten in het Regenboogstadion. Het slotkwartier kwam er al aan toen Hamalainen op de linkerflank een stevige lange ren uit zijn lichaam schudde en de bal teruglegde op Sterckx. Die besloot in kansrijke positie nog op Copa. Ook Chevalier kreeg een prima kans bij een uitbraak op rechts, maar hij trapte te wild over.

Ook Trajkovski kreeg luttele ogenblikken na zijn invalbeurt een niet te missen kans voorgeschoteld van Delaplace. Maar de Macedoniër plaatste de bal nog naast.Verslag sportwereld.be