14/01/2012
20:00:00
Smet Wim
7013

In een boeiende wedstrijd speelden Lokeren en OH Leuven 1-1 gelijk. Dat de score niet hoger opliep, lag hoofdzakelijk aan de twee doelmannen. Op basis van de gemiste kansen zal vooral OHL zich de puntendeling beklagen.
De wedstrijd begon evenwichtig, met kansen aan beide kanten. Bjorn Ruytinx kon al snel van op de rand van het strafschopgebied met links aanleggen, doelman Lazic (die de naar de Afrika Cup vertrokken Copa met verve verving) kon er in extremis nog zijn voet tegen zetten. Kaminski sterk Lokeren liet zich niet onbetuigd en nam het spel in handen. Mokulu schilderde een voorzet op het hoofd van de inlopende De Pauw, maar Kaminski bracht redding met een kattensprong. Hoewel het voetbal technisch niet meteen hoogstaand was, bleef de wedstrijd wel boeien met kansen aan beide kanten. OH Leuven dreigde via Gislason, maar Lazic bokste weg. De vuisten van de Lokerse doelman werden een minuut later nogmaals op de proef gesteld door pogingen van Boi en Geraerts, maar de Servische doelwachter verpinkte niet. Diandy klungelt Uiteindelijk waren het de Waaslanders die op slag van rust op voorsprong kwamen. Fevang knalde eerst rakelings over, maar toen Mokulu andermaal een klungelende Diandy voorbij ging, was het raak. De Leuvense verdediging kreeg de bal niet weg, waarna Nill De Pauw hard inschoot. Na de koffie verdubbelde diezelfde De Pauw ei zo na de Lokerse voorsprong. De jonge middenvelder speelde zichzelf prachtig vrij en probeerde Kaminski van ver te verrassen, maar het Leuvense sluitstuk stond bijzonder sterk te keepen. Dekselse Lazic Leuven kreeg even later wel dé kans om op gelijke hoogte te komen. Doelman Lazic kwam ver uit zijn doel om een diepe bal weg te werken, maar de bal belandde in de voeten van Remacle. Die talmde echter te lang voor het open doel, weg kans. Ook Chuka probeerde tot driemaal toe de dekselse Lazic te verschalken, maar die hield de 0-1 op het bord. De gelijkmaker kon evenwel niet uitblijven. Een halve minuut nadat de bezoekers een geldig doelpunt werd ontnomen, buffelde Ruytinx zich aan de overzijde een weg door de bezoekende defensie. Voor een keer miskeek Lazic zich op de bal, de ingevallen De Vriese was er als de kippen bij om van zijn mistasten te profiteren. Een oververdiende gelijkmaker voor de thuisploeg. Leuven kwam nog het dichtst bij de overwinning via een vrijtrap van Remacle, maar scoren lukte niet meer. De puntendeling zal op basis van de tweede helft vooral bij de thuisploeg, die nu al vijf wedstrijden op rij niet meer verloor, zuur smaken. Lokeren en OHL blijven zo op gelijke hoogte in het klassement.Verslag sportwereld.be