18/01/2012
20:45:00
Gumienny Serge
7395

Lokeren heeft zich voor het eerst sinds 2005 geplaatst voor de halve finales van de beker ten koste van 'bekerploeg' AA Gent. Na de 1-1 in de heenmatch kopte de kleine Patosi het doelpunt van de kwalificatie tegen de touwen. Een dolle slotfase met drie goals veranderde daar niets meer aan. Ref Gumienny floot twee onterechte strafschoppen.
In de eerste helft was scheidsrechter Serge Gumienny de gevaarlijkste man op het veld. Twee keer floot hij een strafschop, twee keer sloeg hij de bal compleet mis. Coulibaly werd buiten de zestien aan het truitje getrokken, maar de Senegalees maakte een verre snoekduik waar Gumienny intrapte. Lokeren-doelman Lazic zat in de goede hoek, maar Smolders plaatste zijn strafschop uitstekend: 1-0. In de heenmatch was Lokeren na elf seconden op voorsprong gekomen, nu had Gent vijf minuten nodig.

Na 33 minuten vond Gumienny een compensatie voor zijn misser op zijn plaats. Na balverlies van Melli werd De Ceulaer diep gestuurd en de kwikzilveren spits ging gretig neer na een schouderduel met Melli. Maric zette de vederlichte compensatiestrafschop om: 1-1.

Eén keer was de thuisploeg dicht bij een tweede treffer. Op de valreep van het eerste kwart liet Lazic een schot van Coulibaly door de vingers glippen, maar de bal werd afgeremd door de modder.  Gent kreeg zes minuten voor rust nog een opdoffer te verwerken. Zlatan Ljubijankic misstapte zich en verdraaide zijn enkel. De Sloveen kermde van de pijn en moet vrezen voor een lange onbeschikbaarheid.

Lokeren kwam beter uit de kleedkamer en dat loonde. De Bock zette vanaf links voor en de nochtans kleine Zuid-Afrikaan Patosi kopte in de rug van Melli binnen: 1-2.

Blunder van Boeckx

Vijf minuten voor tijd leek de vlam toch even in de pan te slaan toen Coulibaly in twee tijden de gelijkmaker scoorde. Maar doelman Boeckx doofde het vuur vrijwel meteen door te blunderen op een kopbal van Persoons: 2-3. De gelijkmaker van El Ghanassy in de extra tijd kwam te laat.