11/02/2012
18:00:00
Colemonts Laurent
22710

Het gaat niet goed met Racing Genk. De landskampioen verloor in de openingswedstrijd van de 25ste speeldag thuis met 0-1 van Lokeren. Benjamin De Ceulaer strafte na 10 minuten een foutje van doelman Logan Bailly genadeloos af. Een zwalpend Racing Genk slaagde er niet in om die achterstand nog om te buigen.
Het publiek in de Cristal Arena trakteerde de eigen spelers, die openlijk met elkaar op het veld stonden te bekvechten, op een striemend fluitconcert. Als Cercle Brugge later op de avond wint van KV Mechelen valt Genk zelfs terug naar de zevende plaats in de rangschikking en komt Play-Off 1 in gevaar.

Genk probeerde vanaf de eerste minuut de wedstrijdrichting te bepalen, maar botste op een zeer degelijk Lokeren. Bovendien schakelden de Waaslanders bijzonder snel om van verdediging naar aanval. Dat resulteerde in een vroeg doelpunt van De Ceulaer, die voor het eerst tegen zijn ex-club Genk scoorde. Hij kreeg daarbij de hulp van Logan Bailly, die een schot van Harbaoui nogal knullig loste. Benji duwde in de rebound knap binnen.

Enkele minuten later ontsnapte de landskampioen aan een tweede goal. Harbaoui kreeg te veel vrijheid en kopte tegen de paal. De Limburgers verloren steeds meer hun greep op de match en lieten een behoorlijk zwakke indruk. Lokeren was gewoon veel sneller en scherper. Lazic werd slechts enkele keren bedreigd. Een kopstoot van Barda ging nipt naast, een schot van Buffel werd door de doelman van Lokeren gepareerd. Geen wonder dat de Genkse aanhang begon te roepen om de inbreng van publiekslieveling Jelle Vossen, die net als tegen Mechelen en Anderlecht op de bank zat.

Amateurs

Die roep werd ingewilligd. Na de pauze nam de Eigenbilzenaar de plaats in van Barda. Het slappe spelpeil inspireerde De Bruyne -zelf niet bijster goed op dreef- tijdens de rust voor de tv-camera's tot een scherpe uithaal naar enkele ploegmaats en de supporters, die hun favoriete team uitmaakten voor amateurs.

In de slotfase was er wel wat meer Limburgse druk, maar veel overtuiging zat daar niet in. Een van de schaarse kansen werd verknoeid door Benteke, die half naast de bal trapte. De gasten hielden vrij makkelijk hun voorsprong vast en komen in het spoor van Genk, waar de komende dagen ongetwijfeld een hartig woordje zal gepraat worden.