0-2
goal43
0-3
goal84

Lokeren en KV Kortrijk spelen de finale van de Belgische voetbalbeker. Lokeren klopte vanavond Lierse met 0-3 in de terugwedstrijd van de halve finale. De Pauw en Persoons beslisten de wedstrijd vlak voor de pauze. In de slotfase legde opnieuw De Pauw de eindcijfers vast. De Waaslanders hadden ook al de heenmatch met 1-0 gewonnen. De finale van de Cofidis Cup wordt op zaterdagavond 24 maart in het Koning Boudewijnstadion betwist. Voor Lokeren is het de tweede bekerfinale uit de geschiedenis.
Lierse wou zo snel mogelijk de 1-0 uit de heenwedstrijd ongedaan maken en trok onder impuls van het enthousiaste thuispubliek meteen ten aanval. Lokeren had het niet onder de markt met de frivool spelende thuisploeg en had héél wat overtredingen nodig. Maric haalde Bidaoui neer en kreeg een gele kaart. Hierdoor mist de Zwitser de finale.

Lierse speelde dominant, Lokeren creëerde de beste kansen. De Bock besloot zwak op Kawashima, Persoons mikte even later ook een unieke mogelijkheid op de Japanse doelman. Die liet zich even later niet verrassen door een verre lob van de uitstekende De Ceulaer. Aan de overkant moest Copa uitpakken met saves op een schot van El Gabas en een vrije trap van Wesley Sonck.

Lokeren beslist partij vlak voor rust

Een aangename eerste helft leek op 0-0 te gaan eindigen, maar het venijn zat in de staart. Nill De Pauw knikte een prima voorzet van De Bock binnen. Lierse kreeg geen kans om van die opdoffer te herstellen. Drie minuten later dolde De Ceulaer opnieuw met de verdediging van de thuisploeg. De Lokeren-spits speelde Persoons aan en die miste dit keer niet van dichtbij: 0-2. Even voordien had De Pauw bijna zijn tweede van de avond binnen getrapt, maar Kawashima redde knap.

In een overbodige tweede helft probeerde Lierse-trainer Janssens nog de bakens te verzetten met een aantal wissels, maar het kalf was verdronken. Lokeren had geen enkele moeite om een aangeslagen Lierse in bedwang te houden. In de slotfase stuurde Leko opnieuw Nill De Pauw in het straatje en die zette met zijn tweede van de avond de 0-3-eindstand op het bord. Lokeren verdiend naar zijn tweede bekerfinale. In 1981 verloor het nog met 4-0 van Standard, op 24 maart krijgt het een herkansing tegen Kortrijk.