25/02/2012
20:00:00
Lambrechts Eric
6025

Nog maar de derde thuisnederlaag voor Kortrijk, maar een pijnlijke, want Lokeren vernederde met tien man KVK en sloeg de Kerels uit de race voor Play-Off 1. Met een 7 op 24 is Kortrijk duidelijk op zoek naar zichzelf.
Bij KV Kortrijk kreeg doelman Keet al een voorproef van de bekerfinale. Hoewel, het Lokerse elftal zal er op 24 maart wel anders uitzien want De Ceulaer (geschorst) en Persoons en Copa (gekwetst) moesten passen en Leko en De Bock mochten rusten.

Het belette de gretige falanx van Peter Maes niet om op voorsprong te komen. De Zuid-Afrikaan Patosi draaide een hoekschop rechtstreeks over zijn landgenoot Keet tegen de paal en binnen. Ook de eerste Kortrijk-kans was raak: Lazic kwam buiten zijn rechthoek voor een (kop)duel met Monrose die tussen twee man binnentrapte.

Lokeren liet niet betijen, want meteen stond het 1-2 toen Patosi - opnieuw op corner - Harbaoui liet binnenkoppen. De 2-2 leek er even snel te komen, maar Lazic duwde een omhaal van Monrose uit zijn doel. Kortrijk gaf een nerveuze indruk, maar toch waren trappen van Zukanovic en Czvitkovics dicht bij de gelijkmaker. Net voor rust kreeg Galitsios zijn tweede - heel lichte - gele kaart voor een fout op Oussalah en zo moest Lokeren nog een helft met tien verder.

Resem kansen

Kortrijk nam na rust grote risico's en Lokeren kreeg een resem kansen: schoten van Arbaoui werden gestopt door Keet, een actie van Mokulu scheerde de paal en even later trapte hij op Keet. Zelf kon de thuisploeg Lazic niet aan het werk zetten. Chavarria kwam wel millimeters te kort.

De tweede minst gepasseerde verdediging van de reeks kreeg nog een derde binnen toen Tambe met hoofd zijn eigen doelman versloeg op vrijschop van Fevang. De ingevallen Veselinovic scoorde de 2-3 op aangeven van Oussalah, maar de bezoekende counters waren dodelijk. Taravel kopte nog op de lat en op de counter werd het 2-4 via Harbaoui op pas van De Pauw en Gueye maakte de vernedering voor KVK compleet.Verslag sportwereld.be