24/11/2012
20:00:00
Carlos Manuel Alho-Guerreiro
4500

Lokeren won opnieuw maar deze keer kroop het door het oog van de naald. De Senegalees Gueye scoorde het winnende doelpunt in de slotminuut. Perbet miste een strafschop acht minuten voor affluiten. Persoons veegde een bal van de lijn in de slotseconden.
 In de aanvangsminuut luidde een eerste keer de alarmklok in de Lokerse defensie. Copa stopte de doorgebroken Perbet af met een prima redding. Harbaoui antwoordde aan de overkant met een slap schot in de handen van Berthelin. Mijat Maric pakte uit met een afzwaaiende kopbal.

Op het halfuur klom de thuisploeg op voorsprong. Na mistasten van Gueye kwam Le Postollec in balbezit. Die stuurde Perbet alleen op Copa af. De Fransman trapte de bal via de paal enig mooi voorbij Copa (1-0). Voor Perbet was het zijn negende treffer in negen wedstrijden.
Lokeren ontsnapte kort daarna aan de 2-0. Jarju kreeg een identieke kans als Perbet maar besloot afgezonderd voor de bezoekende doelman voorlangs.

Op slag van rust kwam Lokeren op voorsprong na een misverstand tussen Jarju en Monteyne. Eerstgenoemde duwde de bal in de loop van Persoons. De Lokeren-middenvelder werkte beheerst af in de verste hoek.  De 22 acteurs waren nog maar juist uit de kleedkamer of Bergen werd al tot tien herleid. Chatelle werd uitgesloten na een overtreding op Harbaoui langs de zijlijn.  Acht minuten voor affluiten kreeg Bergen een strafschop en werd De Bock uitgesloten. Perbet trapte de elfmeter in de handen van Copa. Gueye zette zijn fout recht van de eerste helft en scoorde de 1-2 in de slotminuut.