19/01/2013
20:00:00
Colemonts Laurent
7700

p het uur stond er 2-2 op het bord. Beide ploegen voerden toen een forsing om van te snoepen. Lokeren had het meeste geluk en ook wel de meeste efficiëntie in huis en haalde het met overdreven cijfers. OHL won al in tien wedstrijden niet meer.  Lokeren was noodgewongen op verschillende plaatsen gewijzigd. Copa en Harbaoui (Africa-Cup), De Bock (naar Club Brugge), Overmeire (geschorst), en Taravel (revalidatie) en aanwinst Fernadez (contractuur) waren er niet. Patosi (enkel) startte op de bank. De tweede aanwinst Alexander Scholz (20) debuteerde centraal in de verdediging.

OH Leuven heeft dan wel een sterke thuisreputatie, maar speelde in de laatste negen wedstrijden vijf keer gelijk. Aaangezien het in die periode ook vier keer verloor, was het  tien wedstrijden geleden dat de Leuvenaars nog eens wonnen. Na een half uur zag het er niet naar uit dat verandering zou komen op dat vlak. Mokulu kopte toen uit de tweede kans van Lokeren de 0-2 op het bord.

OHL had in het eerste halfuur ook twee open kansen; maar kreeg ze niet benut. De eerste kwam er zelfs al één minuur voor het openingsdoekpunt van Mokulu. Ibou schoor vrijlopend naast. De tweede werd door Geraerts uit een assist van Ibou van dichtbij naast getrapt. Kort voor de pauze had De Pauw de 0-3 aan de voet, maar hij kreeg ze net niet op het bord.

Coach Ronny Van Geneugden greep aan de rust ferm in. Hij joeg met Yagan en Azevedo twee jonge flankaanvalers het terrein op. Enkeel minuten later lukte Azevedo de aansluitingstreffer. OHL trok met veel volk ten aanval. Dat gaf prima counterkansen aan Lokeren. Mokulu miste kort voor het uur een hattrick. Hij schoot vrijlopend over. In het laatste half uur was het voor beide ploegen erop of eronder.  OHL profiteerde als eerste van die situatie. Geraerts scoorde de gelijkmaker uit een assist van Ibou. Leko bracht Lokeren weer aan de leiding met een perfect gekrulde vrijschop. Mokulu, Persoons en Patosi telden een moegestreden OH Leuven uit.