13/04/2013
20:00:00
Wouters Luc
21830

Racing Genk startte sterk, maar het verhoopte vroege doelpunt bleef uit. Buffel kopte in de handen van Copa, Gorius zag zijn plaatsballetje op de kruising stranden.
Dan was Lokeren een pak efficiënter. Mokulu klom bij een voorzet van Overmeire hoger dan Tshimanga en liet Köteles kansloos: 0-1. Genk had nog een gevatte reactie in huis, Copa hield De Ceulaer van een snelle gelijkmaker. Na de rust voerde de thuisploeg de forcing gestaag op, maar de wedstrijd kantelde pas met de invalbeurt van Glynor Plet (foto). De Nederlander stond amper twee minuten op het veld toen Buffel de bal precies op zijn hoofd mikte: 1-1. De Genkse druk hield aan en Plet leek nog even de antiheld te worden door een dot van een kans nonchalant de nek om te wringen, maar vijf minuten voor affluiten maakte hij zijn foutje goed door Anele de winning goal aan te bieden. De kopbal van Anele werd achter de lijn gekeerd door Persoons, en na consultatie van de vijfde ref kende ref Wouters de 2-1 toe aan de Genkenaars, die met een 7 op 9 weer helemaal meedoen voor de titel.verslag sporza.be