27/07/2013
18:00:00
Wouters Luc
21340

De thuisploeg begon met veel druk naar voren aan de wedstrijd, wat voor de nodige defensieve problemen zorgde bij de bezoekende defensie. Scholz had het niet onder de markt met Suarez, die naar binnen sneed maar niet tot een schot kwam. Scorende debutant Lokeren herstelde het evenwicht snel en zorgde via Harbaoui en De Pauw voor bezoekende dreiging. Gelukkig voor Anderlecht belette de jonge Mbemba De Pauw het schieten. Na het betere begin van de thuisploeg namen de bezoekers het heft nu helemaal in handen. Remacle zette de bal perfect voor tot bij Hans Vanaken, die perfect binnenkopte: 0-1. Daarmee scoorde de 20-jarige spelverdeler meteen in zijn eerste wedstrijd op het hoogste niveau. Anderlecht was aangeslagen en moest het spel ondergaan. Tot overmaat van ramp zag Paars-wit Kljestan uitvallen met een gescheurde oorschelp. Het betekende het debuut van Youri Tielemans, die met veel flair alle stilstaande fases voor zijn rekening nam. Het 16-jarige talent loodste een periode van meer Paars-wit gevaar in. Eerst kopte Suarez een kopbal op de paal, waarna Copa een opgelogde kans van Praet alsnog uit doel kon ranselen. Ondertussen had Proto de bezoekers wel van de dubbele voorsprong gehouden. Jonge dirigent Anderlecht-trainer John van den Brom greep in tijdens de rust en liet Cyriac in de kleedkamer voor Armenteros. Niet de Nederlandse spits, maar de jonge Tielemans zorgde voor het verschil. Het 16-jarige talent wierp zich met veel zelfvertrouwen op als dirigent en zette Suarez perfect vrij. Die laatste schilderde de bal naar Bruno, die laag en hard binnenschoot: 1-1. Lokeren was even de pedalen kwijt en moest op Copa rekenen om niet op achterstand te komen. Toch was het niet Anderlecht, maar Lokeren dat opnieuw op voorsprong kwam. Op een moeilijk stuitende voorzet haalde Vanaken, die indruk maakte tijdens zijn eerste wedstrijd in eerste klasse, verschroeiend uit: 1-2. Amper enkele minuten later tikte Lokeren de Anderlecht-defensie helemaal dol en kon Remacle helemaal alleen de 1-3 binnentikken. Gillet mist penalty Boeken toe, leek het voor Anderlecht, maar met nog een kwartier op de klok haalde Odoi Bruno neer in de zestien: penalty voor de thuisploeg. Gillet zette zich achter de bal en ondanks een zwakke trap ging de bal toch tegen de netten: 2-3 en opnieuw hoop voor Anderlecht. Het spel ging nu razendsnel over en weer, en amper vijf minuten later wees de scheidsrechter opnieuw naar de stip. Gillet ging neer na licht contact met De Pauw en zette zich voor de tweede keer achter de bal vanop de elfmeter. Dit keer ging de penalty van Gillet wel de mist in en kon Copa de bal klemmen. Het bleef 2-3, waardoor een erg jong Anderlecht met een nederlaag aan de competitie begint. Lokeren daarentegen maakte indruk in het Astridpark en kan met veel vertrouwen de rest van de competitie tegemoet gaan.Verslag sportwereld.be