09/08/2013
20:30:00
Boucaut Alexandre
6721

Sporting Lokeren is het maximum van de punten kwijt. KV Kortrijk knokte zich in extremis naar een punt, al kreeg het wel wat hulp van scheidsrechter Boucaut. De Waal legde de bal in de extra tijd op de stip na een lichte overtreding van Trompet. Santini nam het geschenk met de glimlach aan en maakte zijn derde doelpunt van de avond. Bij Lokeren was Jordan Remacle de absolute uitblinker: de flankspeler gaf twee assists en scoorde zelf de 1-3. De eerste helft kunnen we snel vergeten. De reden? Amper kansen.  We hebben er twee voor u geselecteerd. De Pauw kopte, vanuit buitenspelpositie, op de lat en Copa zweefde een verraderlijke bal van Chevalier uit zijn bovenhoek.

Opschudding
En tóch was er voor de rust opschudding in het Guldensporenstadion. Een schot van Santini vloog in de zestien tegen de armen van Taravel, maar scheidsrechter Boucaut greep niet in. Aan de overzijde wou heel Lokeren een penalty toen Reynaud de bal met de hand beroerde. Wéér had de ref niets gezien.

In de tweede helft hadden de spelers er meer zin in. Vooral Lokeren kwam scherp uit de kleedkamer. Dat loonde: Remacle vond Harbaoui aan de eerste paal. De Tunesiër was sneller dan Keet en duwde de 0-1 binnen. Het gejuich was echter van korte duur. Santini, niet zo houterig als hij eruit ziet, haakte goed af en haalde hard uit: 1-1.

Lokeren was niet aangeslagen. Remacle dropte een vrijschop in de zestien, Taravel troefde Reynaud af en kopte de bal over een te kleine Keet. Drie minuten later leek de wedstrijd gespeeld: Remacle - wie anders? - werkte een counter van Lokeren puik af. 1-3, boeken toe. Althans, dat dachten we.

Buffelstoot
Kortrijk had het moeilijk, maar hield het toch spannend. Ivan Santini - de Kroaat is nú al een publiekslieveling - buffelde een hoekschop voorbij Copa. Het startschot voor een dolle slotfase, waarin Kortrijk op zoek ging naar een punt. Santini werd bijna de antiheld toen hij vijf minuten voor tijd de kans op de gelijkmaker miste. Bijna...

In de extra tijd kreeg Kortrijk een cadeau van scheidsrechter Boucaut. Mét grote strik. Oussalah sneed de zestien in, de jonge Jore Trompet - amper een paar seconden op het veld - tackelde op de bal. Boucaut wees naar de stip. Santini nam zijn verantwoordelijkheid en tekende voor de eerste hattrick van het seizoen (3-3). Het Guldensporenstadion ontplofte, Peter Maes zag wit van woede.

Geen maximum voor Lokeren
Door het gelijkspel verliest Sporting Lokeren het maximum van de punten. Het heeft nu 7/9. Kortrijk puurt vier punten uit drie wedstrijden. En daarvoor mag het Santini danken. De Kroaat is tot dusver de enige Kortrijkzaan die tot scoren kwam.