20:30:00
Nzolo Jerome Efong
8125
logo RSC Anderlecht

0' - Ayanda Patosi, vorige week nog verkozen tot "man van de match", verhuist opnieuw naar de bank. Harbaoui is verlost van zijn schorsing en start.
6' - goal Doelpunt ANDERLECHT - CYRIAC Gohi Bi Zoro
6' - Cyriac kan alleen op Verhulst af gaan na wegglijden van Maric en scoort in de verste hoek.
10' - goal Doelpunt LOKEREN - DUTRA Sergio Junior
10' - Lokeren slaat terug bij zijn eerste kans. Dutra rukt op en haalt uit met een verschroeiend schot in de verste hoek. De bordjes staan weer gelijk.
22' - Leuke wedstrijden met 2 ploegen die vooruit denken. De Pauw besluit te zwak op Proto.
23' - Harbaoui met de vrije kopkans, Proto pakt de bal net voor de lijn, Anderlecht ontsnapt.
32' - Sporting dringt Anderlecht het spel op. De Brusselaars weten het even niet meer, maar blijven wel op de been. Het Lokerse publiek heeft het dan weer gemunt op dubieuze beslissingen van scheidsrechter Nzolo.
35' - Harbaoui met een schotje, Proto gaat plat.
35' - Harbaoui draait en schiet, Proto gaat goed plat en redt.
37' - Diepe bal op Harbaoui, Mbemba zit er tussen.
40' - Het tempo is wat uit de wedstrijd verdwenen. We naderen de rust.
42' - Verhulst gaat naast de bal, gelukkig gaat de bal in corner naast.
43' - Druk van Anderlecht nu, 2e corner op rij.
45' - Voorzet van Harbaoui vanop rechts, De Pauw legt perfect terug op Vanaken maar Hans trapt naast de bal. Heel jammer want hier had Lokeren net voor rust nog op voorsprong kunnen komen.
45' - RUST
We gaan rusten met 1-1 en dat is bilijk. Anderlecht maakte een doelpunt na uitglijden van Maric. Dutra trapte in minuut 10 de 1-1 paal-binnen. Hopelijk krijgen we nog een even geanimeerde tweede helft.
46' - De tweede helft is begonnen, voorlopig is de stand in evenwicht. 1 - 1 staat er op het scorebord.
48' - Anderlecht komt met aanvallende intenties uit de kleedkamer, voorlopig zonder veel gevolg.
52' - Galitsios verliest de bal aan Mitrovic, die gaat richting Verhulst maar Maric houdt goed af, uiteindelijk moet Verhulst toch uitpakken met de save.
53' - 54' - Op de rechterkant is veel ruimte, Galitsios is niet op tijd terug, maar de voorzet trekt gelukkig op niets.
60' - Beide ploegen spelen te slordig om de doelmannen echt te bedreigen.
63' - Dutra zet zich goed door tegen Deschacht en verovert de bal. De Braziliaan haalt er een corner uit.
66' - goal Doelpunt ANDERLECHT - MITROVIC Alexandar
66' - Mitrovic mag doorgaan na buitenspel en werkt koel af.
69' - Lokeren lijkt moe en van slag na deze opdoffer. Anderlecht maakt bij z'n 2e grote kans z'n 2e goal.
70' - De Lokerse verdediging ligt even open. Najar kan doorgaan maar Maric is goed teruggekeerd. Het gevaarlijke schot belandt toch nog op de vuisten van Verhulst.
71' - inout Vervanging LOKEREN - DE PAUW Nill wordt vervangen door PATOSI Ayanda.
74' - Heel Lokeren schreeuwt om een penalty, maar geen van de 6 scheidsrechters reageert. Voor de tweede keer in evenveel weken wordt Lokeren een zuivere strafschop onthouden na een handsbal. Met 6 scheidsrechters is dit toch op zijn minst opmerkelijk. Sommige zouden het zelfs verdacht durven noemen.
74' - inout Vervanging ANDERLECHT - MITROVIC Alexandar wordt vervangen door BRUNO Massimo.
78' - yellow Gele kaart voor OVERMEIRE Killian (LOKEREN)
79' - inout Vervanging ANDERLECHT - PRAET Dennis wordt vervangen door GILLET Guillaume.
80' - Sporting had via de penaltystip al lang op gelijke hoogte moeten staan, nu is het nog zoeken naar de gelijkmaker en niet naar een eventuele winning goal.
82' - Harbaoui krijgt een diepe bal van Odoi, die gaat neer net voor de 16, nu krijgen we wel een vrije trap.
83' - De vrije trap van Dutra wordt door Proto net van onder de lat gehaald, mooie vrije trap!
86' - Carambolle voor het doel van Proto, de bal wil er gewoon niet in voor Lokeren.
88' - inout Vervanging ANDERLECHT - CYRIAC Gohi Bi Zoro wordt vervangen door POLLET David.
90' - 4 minuten bij om de oververdiende gelijkmaker te potten.
92' - yellow Gele kaart voor GILLET Guillaume (ANDERLECHT)
93' - yellow Gele kaart voor VANDEN BORRE Anthony (ANDERLECHT)
93' - Van den Borre met de smerige overtreding, slechts geel.
96' - EINDE
Hold-up van Anderlecht op Daknam. Play-Off I wordt weer spannend, maar met zeer veel dank aan scheidsrechter N'Zolo. Lokeren kan tevreden terugblikken op een goede partij.