28/08/2014
19:45:00
Hatega Ovidiu (Roemenie)
18149

Het Europese avontuur van Lokeren is nog niet voorbij. Premier League-club Hull City won in eigen huis wel met 2-1 van de Waaslanders maar die waren met een 1-0-bonus naar Engeland afgezakt. Remacle zorgde met het levensbelangrijke uitdoelpunt voor een heuse stunt, waardoor het bescheiden Lokeren na een spektakelrijke tweede helft naar de groepsfase van de Europa League mag. Vrijdag volgt de loting.
Peter Maes was niet van plan de bonus uit de heenwedstrijd zomaar te grabbel te gooien maar al na zes minuten volgde al een koude douche. Doelman Verhulst verkeek zich op een voorzet en Brady profiteerde: 1-0. Het slechts denkbare scenario en Lokeren leek aanvankelijk wat van slag maar herpakte zich nog voor rust. Scoren zat er echter niet in want Hull hield alles goed dicht achteraan. Lokeren begon prima aan de tweede helft en kon ook meteen scoren via Remacle. De meegereisde Lokeren-supporters overstemden even het thuispubliek maar verstomden al snel toen Hull een strafschop kreeg na handspel Odoi. Robert Brady zette de penalty feilloos om. Lokeren moest nog 35 minuten zien te overleven maar versierde nog de grootste kans via De Pauw maar die miste zoals wel vaker dezer dagen. Toen Hull twintig minuten voor affluiten met z'n tienen kwam te staan na een rode kaart voor Sagbo, groeide de hoop bij Lokeren en stapelde de thuisploeg de foutjes op. Lokeren werd in het slot nog teruggedrukt maar haalde bibberend het slot. In de allerlaatste minuut van de extra tijd werd nog een bal van de lijn gehaald door Scholz. Lokeren knikkerde zonder pardon een ploeg uit de Premier League uit Europa.verslag sportwereld.be