14/09/2014
20:00
Van De Velde Joeri
7022

eide ploegen hadden er een middelmatige start opzitten en mikten op een zege. Bij Kortrijk rekenden ze erop dat Santini zijn torinstinct terug zou vinden. In de spits bij Lokeren liep Mbaye Leye, die Lokeren meer moest doen scoren. Na een kwartier de kat uit de boom te kijken, maakten Kortrijk en Lokeren er een aangename eerste helft van. Kortrijk was eerst gevaarlijk maar bij de eerste echt grote kans van Lokeren was het raak via Nill De Pauw. Kortrijk was allerminst van slag want op enkele minuten boog het de achterstand om in een 2-1 voorsprong, via Chevalier en Santini. Lokeren zette nog voor de rust de bordjes gelijk, via een kopbal van Vanaken. Nill De Pauw had duidelijk de smaak te pakken en meteen na rust trof hij een tweede keer raak, even later kreeg hij wel (terecht) geel voor een schwalbe. In tegenstelling tot de eerste helft was Kortrijk deze keer wel van slag, het kwam daarna ondanks veel goede wil en een enthousiast publiek amper nog in de buurt van Copa. De thuisploeg kwam nog het dichtst bij de gelijkmaker toen Maric zijn eigen doelman bijna verschalkte. In het slotoffensief werd een bal van Klaasen door Leye nog van de lijn gekeerd en zo bleef het 2-3. Lokeren hield zo een geslaagde generale repetitie voor de Europese verplaatsing van donderdag naar Warchau en springt na zijn eerste uitzege in de stand in één ruk naar de vierde plaats, naast Moeskroen-Peruwelz. Kortrijk blijft na zijn vierde nederlaag met 7 punten in de gevarenzone. Dat zijn er evenveel als Charleroi, alleen Zulte Waregem met zes punten en Lierse met vijf doen slechter.