14/12/2014
20:00
Lambrechts Eric
9000

0' - VOORAF: Sporting bezoekt op de negentiende speeldag van de Jupiler Pro League Zulte Waregem. Bij winst springt Lokeren opnieuw naar een (gedeelde) derde plaats dankzij puntenverlies van KV Kortrijk en AA Gent. In de heenronde lukte dat alvast voor de Oost-Vlamingen. Ze klopten Essevee toen met 2-1 dankzij twee doelpunten van Junior Dutra, waaronder een geweldige omhaal. Over een klein uurtje is het zover. Sporting.be is er LIVE bij.
0' - OPSTELLINGEN: Bij Lokeren vervangt Mertens achterin de geschorste Maric. Ook Dutra is er niet bij. Bij Zulte Waregem ontbreekt Skulason wegens blessure.
1' - Ref Lambrechts fluit de eerste helft op gang in een ijskoud Regenboogstadion.
2' - Het eerste kansje is voor Essevee, maar Sylla kopt zacht in de handen van Copa.
4' - Leye wordt goed diep gestuurd op rechts, de ex-Zulte-speler schiet voorlangs.
7' - goal Doelpunt WAREGEM - TRAJKOVSKI Aleksandar
8' - Troisi zet voor vanop de rechterflank, Trajkovski knalt hem via de paal in doel. Lokeren moet achtervolgen.
11' - Lokeren probeert nu voorzichtig de furieuze start van de thuisploeg te beantwoorden onder impuls van Vanaken.
15' - De verdediging van Lokeren staat nog niet op punt en geeft de bal zomaar cadeau aan Sylla. Diens hakje is gelukkig voor de bezoekers net te hard, waardoor Troisi moet uitwijken.
21' - Strafschop voor Zulte Waregem. Eerst wordt Sylla in zijn omhaal gehinderd, maar daar fluit Lambrechts nog niet voor. Nadien gaat de bal wel op de stip voor een fout op Trajkovski.
22' - Troisi MIST! De Australier trapt zijn strafschop hoog over. Essevee blijft wel de betere ploeg, bij Lokeren lukt momenteel te weinig.
26' - Cissako, die aan een sterke partij bezig is, moet even naar de kant met een probleem aan de dij.
26' - Daar was Leye bijna. Hij komt een halve teen tekort om voor Bossut op de voorzet te zijn.
27' - Patosi knalt van ver over de tribune achter het doel van Bossut. Tekenend voor de wedstrijd van de Zuid-Afrikaan tot nu toe.
30' - Sporting heeft zijn zaakjes achterin beter op orde gekregen. Aanvallend legt het echter niet genoeg op de mat om tot een doelrijpe kans te komen.
37' - Troisi stuurt vanop de eigen helft Sylla goed diep. Copa zit echter sneller op de bal dan de aanvaller.
40' - Patosi dropt een vrije trap in de zestien, maar met weinig resultaat tot gevolg.
43' - Sporting gaat op zoek naar een tegentreffer voor de pauze. De voorzetten komen, de luchtduels worden meestal verloren.
43' - Mertens krijg in het strafschopgebied een duw in de rug van Sylla, Lambrechts ziet er geen strafschop in.
44' - Lokeren gaat over enkele stations naar het doel van Bossut, maar Leye is de traag op een goeie pass van De Pauw.
45' - RUST: Het staat 1-0 in het Regenboogstadion. Zulte Waregem begon vurig aan de wedstrijd en dat leverde via Trajkovski ook snel een doelpunt op. Essevee kreeg daarna nog een strafschop na een fout van De Pauw op diezelfde Trajkovski, maar Troisi mikte het leer over doel. De thuisploeg bleef de wedstrijd onder de duim houden. Net voor rust besloot Sporting toch naar een doelpunt te gaan zoeken, maar voorlopig zonder resultaat. Keert de match in de tweede helft?
52' - Troisi wordt goed bereikt door Messoudi, Scholz zit tussen de voorzet.
54' - Lokeren krijgt de eerste hoekschop van de tweede helft, al levert dat weinig doelgevaar op.
59' - Patosi versiert een vrije trap op een mooie plek. Alweer lukt het in de zestien niet.
60' - yellow Gele kaart voor GALITSIOS Giorgos (LOKEREN)
61' - Trajkovski gaat gezwind over het been van Galitsios. De scheids ziet er een fout in en geeft een vrijschop op de rand van de zestien.
64' - Patosi met de korte corner, De Pauws voorzet wordt voorlangs gekopt.
66' - Overmeire met een schotje vanuit de tweede lijn, opnieuw in hoekschop. Lokeren begint nadrukkelijk naar de gelijkmaker te solliciteren.
67' - De Pauw maakt de actie vanop rechts. Hij snijdt naar binnen en probeert de bal naar de winkelhaak te draaien. Net naast.
71' - Overmeire probeert het dan nog maar eens vanop afstand. Het leer zwiept naast de kooi van Bossut.
73' - Vanaken gaat door op Messoudi en krijgt de fout tegen.
74' - yellow Gele kaart voor PERSOONS Koen (LOKEREN)
76' - Lokeren krijgt de bal even niet weg van de eigen helft.
77' - Overmeire andermaal van buiten de grote rechthoek. De aanvoerder kan zijn schot niet buiten bereik van Bossut plaatsen.
78' - yellow Gele kaart voor VANAKEN Hans (LOKEREN)
79' - inout Vervanging LOKEREN - GALITSIOS Giorgos wordt vervangen door CORRYN Alexander.
79' - Maes gooit Corryn in de strijd in de plaats van Galitsios. Vanaken pakt ondertussen geel voor commentaar.
80' - inout Vervanging LOKEREN - VANAKEN Hans wordt vervangen door DESSERS Cyriel.
81' - De Lokeren-trainer grijpt meteen een tweede keer in. Hij haalt een mindere en gefrustreerde Vanaken naar de kant voor Dessers.
82' - yellow Gele kaart voor D HAENE Karel (WAREGEM)
84' - yellow Gele kaart voor SCHOLZ Alexander (LOKEREN)
85' - Dessers met een geweldige versnelling op links. Persoons knalt de rebound nipt over de lat.
86' - inout Vervanging LOKEREN - DE PAUW Nill wordt vervangen door REMACLE Jordan.
86' - Remacle is de laatste invaller voor Lokeren. Kan hij nog iets forceren?
88' - Sylla breekt nog eens uit, Odoi is sneller en legt terug op Copa. De tijd tikt voor Sporting.
92' - yellow Gele kaart voor ODOI Denis (LOKEREN)
93' - EINDE: Zulte Waregem is met 1-0 te sterk voor Lokeren. De thuisploeg opende sterk en kwam via Trajkovski al snel op voorsprong. Troisi miste de strafschop voor 2-0. Na de pauze kwam Lokeren meer piepen en moest Essevee achter de bal aan. Toch maakten de bezoekers nooit echt kans op de gelijkmaker, echte kansen bleven uit. Sporting staat na negentien matchen op de zesde plek in de rangschikking.