15/03/2015
14:30
Lambrechts Eric
7550

0' - VOORAF: Peter Maes kiest voor deze derby voor een experimenteel elftal. Mertens komt in de ploeg ten nadele van Maric. Vanaken keert terug na schorsing. Ngolok en Abdurahimi krijgen na lange blessures hun eerste basisplaats van 2015.
0' - VOORAF: de thuisploeg wisselt de flankverdedigers. Cale op links en op rechts het debuut van Vandam. Sousa en Addy zijn de slachtoffers.
0' - WB haalt alles uit de kast. Zelfs oude rot JM Pfaff komt de hulp van de voetbalgoden afsmeken voor Waasland-b. De Lokerse supporters zorgen ondertussen voor de ambiance.
9' - Eerste kans voor Lokeren. Ook de corner en de nasleep ervan zorgen voor enige dreiging.
14' - Dessers wordt stevig aangepakt.Abdurahimi met een vrijschop op een leuke plaats. Geen problemen voor Steppe.
16' - Bourabia kopt de eerste kans voor de thuisploeg over. WB een eerste keer met de neus aan het venster.
20' - Dot van een kans voor Emond. Alleen voor Verhulst trapt hij, vanuit buitenspel, over.
21' - Dessers scoort uit buitenspel. Terecht afgevlagd. Wel een illustratie van het Lokerse overwicht.
23' - Corner Lokeren resulteert in rommelige fase. Ingason treft de lat!
30' - We spelen een half uur. Voorlopig is de wedstrijd erg gesloten. Lokeren heeft wel het betere van het spel. Een voorsprong is vooralsnog echter nog niet gerechtvaardigd.
32' - Daar is de thuisploeg nog eens. Corstjens kopt van dichtbij te zwak. Opwarmersballetje voor onze doelman.
35' - Buyl brengt Cercle 1-0 voor tegen KV Mechelen. Beveren virtueel in POIII.
45' - Laatste minuten. Ngolok wordt na een wandeling gehaakt. Leuke plaats voor Vanaken.
45' - Vanaken besluit in de muur. De rebound is levensgevaarlijk. Maar de bal wil er niet in.
45' - RUST: na een matige eerste helft gaan we rusten met een brilscore. Lokeren heeft de meeste drang naar voor, maar kende voorlopig geen geluk met de afwerking. Door
46' - WB trapt de tweede helft op gang.
47' - De thuisploeg komt een pak snediger uit de kleedkamer. Het moet ook, wil het POIII ontlopen.
50' - Gevaarlijke voorzet WB draait op niks uit. Op de counter kan Dessers alleen naar Steppe, maar hij glijdt weg. Lege, Persoons en Patosi beginnen aan hun opwarming.
53' - Maric neemt de bal knap aan en wordt foutief gestuit. Vrije trap Emond. Rebound gaat in counter. Beveren ruikt de voorsprong.
61' - Beveren zet stilaan alles op alles. Lokeren beleeft een moeilijk kwartier waarin het moet verdedigen. Brepoels houdt het stilaan niet meer. Hij staat intussen al drie meter op het veld.
65' - Lokeren raakt niet meer uit de omknelling. Echte uitgespeelde kansen heeft de thuisploeg wel niet.
68' - inout Vervanging LOKEREN - ABDURAHIMI Besart wordt vervangen door PATOSI Ayanda.
69' - Maes beseft dat er wat moet veranderen. Abdurahimi gaat naar de kant. Invaller Patosi mag meteen een hoekschop nemen. Zonder gevaar.
71' - inout Vervanging W-B - WILMET Jonathan wordt vervangen door DESTORME David.
71' - Brepoels brengt met Destorme een extra stormram. Kan hij de noodzakelijke goal maken voor "De Leeuwen"?
72' - Nieuwe vrijschop WB. Maric test Verhulst.
76' - Nog een een schuivertje van Patosi. Leye staat intussen klaar.
77' - inout Vervanging LOKEREN - DESSERS Cyriel wordt vervangen door LEYE Mbaye.
81' - Cercle komt op 2-0. Beveren nu echt met alles op alles. Maric' vrijschop in de muur.
81' - inout Vervanging LOKEREN - DE PAUW Nill wordt vervangen door ANSAH Eugene.
82' - Lokeren geeft te veel vrije trappen weg. Kan Lokeren dit houden? Of blijven de Beverse buren in eerste?
85' - De Lokerse counters lopen keer op keer spaak. Goede mogelijkheid met vijf tegen drie. Steppe raapt de voorzet op.
87' - inout Vervanging W-B - ROWELL Jonathan wordt vervangen door IBOU SAWANEH Ebrahima.
87' - inout Vervanging W-B - VANDAM Jerry wordt vervangen door BLONDELLE Siebe.
89' - 90' - Mechelen scoort 2x in twee minuten. Beveren blijft in eerste. Lokeren gaat nog voor de zege.
90' - Zwakke wedstrijd die eindigt op een billijk gelijkspel. Beide ploegen kunnen zich opmaken voor PO II.