18/04/2015
20:00
Visser Lawrence
1500

Lokeren begon sterk aan de wedstrijd met veel balbezit op de helft van zijn tegenstander, maar vooral Dessers morste aanvankelijk met de kansen. Pas op het halfuur lukte het toch eens voor de jonge spits van Lokeren. Op aangeven van De Pauw maakte hij zich vrij in de zestien en trapte hij met links op doel. Zijn schot ging via de borst van Monteyne tegen de touwen. Moeskroen-Péruwelz kon daar weinig tegenover zetten. Gano zag zijn schot in eerste instantie nog afgeblokt worden door Ingason en in de herneming raakte Verstraete niet voorbij Verhulst. De bezoekers gingen zo met 0-1 de kleedkamers in.
Meteen na de rust zag het er even benard uit voor Lokeren toen Overmeire met rood naar de kant moest. Hij plantte zijn studs op het onderbeen van Michel en mocht beschikken. Maar de thuisploeg kon niet profiteren van het numerieke overwicht, integendeel. Met een rake kopslag 20 minuten voor tijd besliste Maric de partij in het voordeel van Lokeren. De veer was gebroken bij Les Hurlus en Lokeren kon met een man minder toch domineren. In de slotfase hadden de spelers duidelijk de actie van Iedereen tegen Kanker in gedachten, want er werd nog vier keer gescoord. Invaller Ansah scoorde eerst op aangeven van Vanaken en zorgde nadien voor de 1-4 na een sterke actie. Tussendoor had Boli de eer gered voor Moeskroen-Péruwelz. Het was De Pauw die de 1-5 eindstand op het bord zette. Op aangeven van Abdurahimi omspeelde hij Dumesnil om in een leeg doel binnen te leggen.Bron: sporza.be